Automobili

Mercedes 600 SEL: vrhunski restomod sa 7,6-litarskim V12

Renntech je jedna od referenci u pripremi Mercedesovih modela. Stoga, kada proizvođač najavi dolazak restomoda od 600 SEL iz 1992. godine, postoji velika šansa da će se isplatiti obilazak.

Pred vašim očima je novi S76R, snažna limuzina opremljena atmosferskim 7,6-litarskim V12. U osnovi, to je 6,0 litarski V12 iz Mercedesa M120, ali je ponovo izbušen i inženjeri su integrisali nove elemente, kao što su nove titanijumske klipnjače iz Mercedes-AMG-a, na primer, ili još uvek nove bregaste osovine. Promenjene su brizgaljke, glava cilindra je od titanijuma, a opruge ventila su takođe nove.

Motor diše kroz vazdušnu kutiju koju je dizajnirao Renntech. Izduvni gasovi prolaze kroz kolektore od nerđajućeg čelika, zatim kroz katalizator da bi završili svoj put do polirane dvostruke izduvne cevi od nerđajućeg čelika.

V12 razvija 615 konjskih snaga pri 5.500 o/min, a maksimalni obrtni moment je 953 Nm između 4.250 i 4.500 o/min. Ova snaga omogućava nemačkoj limuzini da ubrza od 0 do 100 km/h za manje od 5 sekundi i dostigne 250 km/h pri maksimalnoj brzini.

Renntech je zamenio četvorostepeni automatski menjač sa unapređenim petostepenim u odnosu na model iz 1996. Takođe je dodat OS Giken diferencijal sa ograničenim proklizavanjem.

Ova “restomod” S-Klasa ima karbonsko-keramičke diskove od 402 mm napred, sa čeljustima sa šest klipova i diskovima od 360 mm pozadi sa čeljustima sa četiri klipa. Renntech je takođe integrisao prilagodljivi sistem prigušenja.

Spolja, ovaj modifikovani 600 SEL je skoro identičan originalnoj verziji. Međutim, nalazimo neke karakteristične elemente, kao što su novi prednji razdelnik, spojler na poklopcu prtljažnika ili čak nove kovane aluminijumske felne od 19 inča umotane u gume Michelin Pilot Sport 4 S.

Ovaj model je trenutno jedinstven, ali bi Renntech mogao razviti malu seriju ako nekoliko kupaca pokaže interesovanje. Naravno, cena ovog preparata nije objavljena.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close