Automobili

Mercedes-AMG na stazi i bez vozača!

Autonomna vožnja nije baš tu. Proizvođači opreme i proizvođači rade na tome, tako da se u manje-više bliskoj budućnosti može doći od tačke A do tačke B bez dodirivanja volana.

Mercedes-Benz je zainteresovan za autonomnu vožnju od 2015. Nemački proizvođač se priprema da tokom 2022. postavi svoj sistem pomoći vozaču trećeg nivoa na američkom tlu. Mislili ste da je Mercedes-AMG – sportska grana od proizvođača do zvezde – takođe biće zainteresovan za temu: to je slučaj!
U novom videu objavljenom na Jutjubu i koji ćete naći iznad, Mercedes-AMG pokazuje da je moguće integrisati ovu tehnologiju u sportski automobil kako bi mogao da vozi punom brzinom na stazi bez ikakve ljudske intervencije . Video je prilično zadivljujući, zamislite da ćete jednog dana morati samo da pritisnete dugme da bi vaš auto vozio sam na sportski način.

U ovom videu otkrivamo Mercedes-AMG GT 63 S kupe sa 4 vrata koji autonomno ubrzava, skreće i koči. Sistem je toliko napredan da automobil čak može da prati putanju koju diktira kompjuter. Koliko god to izgledalo neverovatno, treba napomenuti da ova tehnologija još nije spremna da zameni iskusnog pilota. Zaista, automobil ne može preći 170 km / h.

Gledajući video, videćete i sportistkinju iz Afalterbaha kako juri velikom brzinom u krivinama bez ikakve duše. Ovo je prilično čudno, morate to videti da biste verovali. Mercedes-Benz je toliko uveren u svoju tehnologiju autonomne vožnje nivoa 3 da je najavio da će preuzeti odgovornost ako nešto krene naopako. Međutim, sistem se može aktivirati samo u vrlo specifičnim situacijama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close