Automobili

Mercedes povlači 292.287 automobila zbog problema sa kočnicama

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputu (NHTSA) i Mercedes-Benz savetuju vlasnicima ML, GL i R vozila 2006-2012 da ih ne voze dok se ne izvrši popravka . Ova kampanja utiče na 292.287 vozila u Sjedinjenim Državama. Mercedes nije upoznat sa bilo kakvim nesrećama, povredama ili smrtnim slučajevima u vezi sa ovim problemom.

“Savetujemo pogođenim kupcima da više ne voze svoja vozila. MBUSA će takođe ponuditi besplatnu pomoć vlasnicima pogođenih vozila da ih dovedu u radionicu “, naveo je Mercedes u saopštenju koje je portparol proizvođača automobila rekao za Motor1. com .


Ova vozila mogu imati korodirane pojačivače kočnica* što može ozbiljno uticati na njihovu sposobnost kočenja. Takođe je moguće da pojačivač kočnice procuri, što zahteva veći pritisak na papučicu za usporavanje vozila.

U posebno teškim slučajevima, snažno kočenje može oštetiti pojačivač kočnice i dovesti do potpunog zaustavljanja pedale kočnice.

U saopštenju NHTSA se kaže da znaci vozila sa korodiranim pojačivačem kočnice uključuju da se pedala kočnice može osećati drugačije od uobičajenog. Drugi indikator je šištanje ili zvuk strujanja vazduha prilikom pritiska na pedalu kočnice.

Da bi rešio problem, Mercedes će pregledati pogođena vozila. Prema dokumentaciji NHTSA :

“Vozila koja pokažu naprednu koroziju biće podvrgnuta dodatnom testu kako bi se osigurala funkcionalnost pojačivača kočnica. Vozila koja prođu dodatni test mogu se voziti do dve godine, ali se moraju vratiti na dodatnu popravku.”

Ako model ne prođe dodatni test, Mercedes će zameniti pojačivač kočnice. Ako delovi nisu odmah dostupni, prodavac će organizovati alternativni prevoz za kupca.

Prema vremenskoj liniji koju je Mercedes dostavio NHTSA -i, proizvođač automobila počeo je da istražuje problem u julu 2021. nakon što je primio izveštaj izvan Sjedinjenih Država od kupca koji je imao problema sa kočnicama. U ovom slučaju nije bilo povređenih niti materijalne štete, a Mercedes je zatražio delove iz ovog vozila radi dalje analize. Kompanija je otkrila koroziju na kućištu pojačivača kočnice.

U septembru 2021. Mercedes je započeo terensku studiju kako bi utvrdio obim problema. U novembru je takođe započeo istraživanje kako bi utvrdio uzrok problema korozije. Od marta 2022., proizvođač automobila je mogao da pronađe samo jedan slučaj u Sjedinjenim Državama gde je korodirani pojačivač kočnice prouzrokovao loše performanse kočenja. Dana 2. maja 2022. kompanija je odlučila da postoji potencijalni bezbednosni rizik i odlučila je da pokrene opoziv.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close