Automobili

Mercedes više ne razvija PHEV i fokusira se na električno

Od 2025. godine Mercedes-Benz će početi sa uvođenjem namenskih platformi samo za električna vozila, s ciljem da do kraja decenije ubrza prelazak na model modela sa nultim emisijama .

Očigledno, ovo će zahtijevati određena odricanja, a tradicionalni sedani i karavani mogli bi biti prve žrtve ove neviđene tranzicije . Ako njihova budućnost izgleda neizvesno, jedno je potpuno sigurno: Mercedes je (već) gotov sa plug-in hibridima .

Na sajmu mobilnosti IAA Mobiliti koji se trenutno održava u Minhenu, nekoliko rukovodilaca Daimlera potvrdilo je da proizvođač u budućnosti više neće razvijati nove plug-in hibridne pogone. Postojeći pogonski agregati – uključujući i Mercedes -AMG GT 63 SE Performance – nastavit će se koristiti u postojećim i budućim proizvodima, ali Mercedes više neće ulagati novac u razvoj novih plug -in hibridnih pogona .

“Nema novih razvoja”, rekao je Markus Schafer, član upravnog odbora Daimlera i rukovodilac istraživanja i razvoja, za njemački list Handelsblatt. “Sve investicije su već napravljene, pa ih koristimo . “

Za mnoge proizvođače, uključujući Mercedes, plug-in hibrid se smatra prolaznim sve dok 100% električna energija ne dostigne optimalan nivo razvoja. U septembru 2019. Mercedes je takođe najavio da okončava razvoj novih termičkih motora, dok je 2020. godine Mercedes već izjavio da namjerava da više ne nudi ručni mjenjač.

Prošlog jula, Mercedes-Benz je najavio da će njegova linija uključivati samo električne automobile za tržišta Evrope, Severne Amerike i Japana , dok će u drugim regionima modeli sa konvencionalnim pogonom i dalje biti dostupni.

Čitajući između redova, ova nova najava verovatno znači da bi Mercedes-AMG GT 63 SE Performance mogao biti poseban model na više načina, budući da bi to mogao biti jedan od jedino hibridnih sportskih modela kompanije. Affalterbach. Mercedes-AMG bi takođe trebalo da se usredsredi na 100% elektriku za nekoliko godina, jer je brend već predstavio svoj prvi električni model u Minhenu, sa EKS 53 i svojih 761 konjskih snaga .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close