Automobili

Mini cooper S long

Kažu da svim dobrim stvarima mora doći kraj. Pa, proveo sam tri slavna meseca sa našim dugoročnim zajmom Mini Cooper S i vreme je da se raziđemo.

Cooper S koji smo testirali je ponuda srednje klase u liniji Mini – pogon je na prednje točkove, sa četvorocilindričnim, 2,0-litarskim benzinskim motorom i sedmostepenim menjačem sa dvostrukom spojkom. Počinje od 41.200 dolara plus troškovi na putu, kao ručni sa šest brzina, iako naš ima puno skupih opcija, čineći ga 54.600 dolara plus troškove na putu.

Na osnovu mog iskustva sa automobilom, prilično je lako zaboraviti cenu Cooper S-a kada se nađete na mestu vozača (mada, pazite, kažem to bez da sam zapravo morao da izdvojim 54.600 dolara). Ipak, već duže vreme se nisam toliko vezao za automobil – tri meseca se nisu osećali dovoljno dugo. Ali to ne znači da je Mini Cooper S savršen svestran ili čak savršeni kompaktni automobil …

Jedno od glavnih pitanja koje smo imali bilo je da li je veličinom Mini-ja bilo moguće upravljati visokim ljudima, porodicama ili ljudima sa puno prtljaga (ne emocionalne vrste).

To je zadnje sedište na kojem stvari postaju neodržive – ulazak i izlazak bez dodatnih par vrata je neprijatan, a putovanja duža od pet minuta bila bi bolna za odrasle. Što se tiče porodica?

Mini ima ISOFIKS tačke na dva spoljna sedišta, ali zapravo dobijanje dečijeg sedišta tamo može da se izazove. Bez putnika na prednjem sedištu, možete ga pomeriti napred kako biste primenili dečje sedište, ali pokušaj ugradnje proklete stvari predstavlja gnjavažu bez zadnjih vrata kako biste olakšali pristup.

Ukratko: moguće je – ali poželećete to samo jednom. Otkrio sam da će Mini-jev prtljažnik od 211L, iznenađujuće, primiti set palica za golf ako preklopite zadnja sedišta, dok će uklonjivi pod omogućiti veću dubinu ako vam zatreba. Infotainment i tech U međuvremenu, paket sigurnosnih i informaciono-zabavnih tehnologija dostupan je, ali neke ključne funkcije dostupne su samo kao deo skupog paketa opcija.

Na primer, grejanje sedišta za putnike ispred vas koštaće dodatnih 2300 dolara kao deo opcionog paketa Climate (koji takođe dodaje krovni otvor i zadnju nijansu privatnosti), dok će prilagodljivo krstarenje, prilagodljivi farovi, poluautonomna pomoć pri parkiranju, preklopni retrovizori i guma praćenje pritiska spada u paket pogodnosti od 2400 USD.

U međuvremenu, standardne bezbednosne funkcije ograničene su na upozorenje na sudar unapred, sistem protiv blokade kočenja, informacije o ograničenju brzine uživo, autonomno kočenje u slučaju nužde, šest vazdušnih jastuka i dinamičku kontrolu vuče – plus kamera za unazad i parkirni senzori. Veličina Mini-a očigledno ga čini savršenim kandidatom za gradske stanovnike, a direktan informativno-zabavni sistem, u kompletu sa bežičnim Apple CarPlai-om, savršeno odgovara ovom osećaju „devojčice (ili dečaka) iz grada“.

Nažalost, korisnici Android Auto-a biće iznevereni, ne planirajući da ovu funkciju uvedu u Mini-ov asortiman. Inače, interfejs za info-zabavu je jednostavan za upotrebu i praktičan, ali sa osećajem zabave – i može se upariti sa Mini-ovom Connected aplikacijom za krajnju povezanost vozača automobila.

Zabavni faktor Vožnja Mini je najbolji deo posedovanja Minija. Dobija toliko snage zbog svoje veličine, a ubrzanje dolazi u brzim rafalima sa audio efektima koji se poklapaju.

Motor je otporan i savršeno se uklapa sa menjačem sa dvostrukom spojkom, upravljanje je sportsko i direktno i postaje posebno ugodno u sportskom režimu i pri većim brzinama, dok niže težište ostavlja osećaj sigurnosti i stabilnosti. Kompromis je što ćete osećati malo više neravnina na putu u kabini i, naravno, nećete dobiti toliko vidljivosti i visine vožnje kao u kompaktnom SUV-u.

Otkrio sam da je kombinovana ekonomičnost goriva u Miniju veća od navedene, u proseku je iznosila 9,5 l / 100 km tokom mog zajma, u poređenju sa obećanih 5,5 l / 100 km, ali pošteno je istaći moju vožnju ukošenom urbanom pred kraj zajma zbog zaključavanja. Mini navodi kao referencu 6.8L / 100km kao čisto urbanu upotrebu.

Sistem u praznom hodu takođe nije tako uglađen kao što bi mogao biti i može da se pokaže nespretnim u zaustavljanju i pokretanju saobraćaja. Vlasništvo Konačno, iako nisam naišao ni na kakve veće mehaničke ili tehničke probleme u svom vremenu sa automobilom, on je razvio dve odvojene i različite zvečke, ali nijedna se nije razvila u nešto više od dosadne buke.

Kao deo opcionog paketa Multimedia Plus (2000 USD), možete pristupiti trogodišnjoj pretplati na uslugu konsijera Mini-a, koja vam omogućava da putem telefona pristupite ličnom pomoćniku da biste pronašli obližnje tačke interesa, dobili lokalne preporuke ili kontaktirali hitne službe na vaše ime.

Možete da kupite unapred zakazano servisno pokriće za vaš Mini na pet godina ili na 80.000 km, šta god da se prvo dogodi, od ukupno 1495 USD. U međuvremenu, svaki novi Mini dolazi sa trogodišnjom / neograničenom kilometražom – zabranjivim vremenskim periodom koji nije neobičan u premium automobilskom prostoru, ali svakako zaostaje za ostalim konkurentima na masovnom tržištu.

http://detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close