Automobili

Nissan Juke dolazi u hibridnoj verziji

To je urađeno. Nissan danas predstavlja novu verziju svog Jukea i to je hibrid . Proizvođač obećava smanjenje emisija i potrošnje (do 20% u kombinovanom ciklusu), dok nudi bolje performanse zahvaljujući doprinosu električne energije.

„Uvođenje novog Juke Hibrid ovog leta biće još jedan ključni dodatak Nissanovoj elektrificiranoj liniji. Nalazimo se usred ofanzive elektrificiranih proizvoda koja naglašava i ekološku efikasnost i uživanje u vožnji. vozite ,“ rekao je Arnaud Charpentier, regionalni potpredsjednik Predsednik, strategija za proizvode i cene, Nissan AMIEO Region.

Hibridni pogon je iz alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi . Sastoji se od 1,6 L motora sa unutrašnjim sagorevanjem od 69 kV (94 ks) za 148 Nm obrtnog momenta i elektromotora koji proizvodi 36 kV (49 KS) i 205 Nm obrtnog momenta. Starter/alternator od 15 kV, inverter i bateriju sa vodenim hlađenjem od 1,2 kVh, kao i kandžasti menjač (koji se takođe koriste za Renault Megane, Clio i Captur E-Tech) isporučio je Renault .

Nissan objašnjava u svom saopštenju za javnost da da bi „smanio trenje, ovaj menjač koristi kvačila umesto konvencionalnih prstenova za sinhronizaciju za menjanje 4 brzine „ICE“ i 2 brzine „EV“. Pored toga, da bi se smanjilo trenje, ovaj menjač ne menja koristite kvačilo. Sva pokretanja vozila su 100% električna, a 2 EV motora se koriste u kombinaciji za sinhronizaciju brzina, što rezultira glatkim, povezanim i brzim ubrzanjem.”

Nissan Juke Hibrid je opremljen biračem režima vožnje za prebacivanje između Eco režima, Normalnog i Sport režima. Ovi režimi vožnje utiču na upravljanje, kontrolu klime i odziv pedale gasa. Oni takođe menjaju regenerativno kočenje, a samim tim i stanje napunjenosti baterije.

Kao i Leaf, Juke Hibrid takođe ima koristi od sistema e-pedala . Ovo vam omogućava da kontrolišete napredak automobila samo pomoću pedale gasa. Kada se noga podigne sa pedale gasa, automobil će usporiti na 5 km/h. Za potpuno zaustavljanje potrebno je nožno kočenje.

Japanski proizvođač je takođe napravio modifikacije na karoseriji kako bi optimizovao aerodinamičku efikasnost svog modela. Na primer, rešetka ima manju površinu otvaranja. Ispod branika su napravljene promene kako bi se poboljšao protok vazduha i „dodata je rešetka za zatvaranje za automatsko podešavanje protoka vazduha na osnovu potreba za hlađenjem“ .

Nissan takođe objašnjava da je reprofilisao zadnji spojler i preoblikovao spojlere za gume na prednjim točkovima. Konačno, zadnja osovina je „dobila poklopac koji uglađuje protok vazduha ispod automobila“ .

Takođe je predstavio nove točkove od 17″ (takođe dostupne na termalnim verzijama) kao i 19″ aero točkove izvedene iz Nissan Ariia. Neke izmene su takođe napravljene na zadnjem delu i prtljažnik je izgubio 68 litara na 354 litara i za smeštaj baterije od 1,2 kVh. Očekuje se da Nissan Juke Hibrid stigne ovog leta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close