Automobili

Novi Ford Mustang će biti hibrid

Ford Focus generacija S550 može završiti u 2022., kao što je sedmi ponavljanje legendarnog se konjskim kolima Očekuje se da će obnovljena 2023. U februaru 2020 Ford poslali knjiženje posao na LinkedIn da angažuje S650 program inženjera koji treba da vide svetlost dan sledeće godine. Danas nam LinkedIn ponovo daje trag u vezi sa novim sportskim automobilom.

Kako je otkrio član Mustang7G foruma, Pedro Maradei tvrdi da je radio na programu Mustang S650 pet meseci, između jula 2020. i novembra 2020. Tačnije, učestvovao je u „analizi niskog i visokog pritiska paketa“ za 2,3-litarski četvorocilindrični i 5,0-litarski V8 motori, od kojih su oba deo hibridnog pogona.

Kao što možete videti na snimku ekrana njegovog LinkedIn naloga, Pedro Maradei ima mnogo iskustva u Mustangu, budući da je bio inženjer za razvoj pogonskih agregata već 10 godina. On kaže da će sportski automobil sledeće generacije izaći na tržište 2023. godine, što znači da će zvanično biti otkriven sledeće godine i da će prodaja početi krajem godine ili početkom 2023. godine.

Iako hibridni motori tek treba da budu potvrđeni, nije iznenađenje što Ford želi da elektrifikuje EcoBoost, a posebno atmosferski osmocilindrični motor. Za svoju poslednju godinu, V8 instaliran u S550 u verzijama GT i Mach 1 izgubio bi 10 konjskih snaga kako bi ispunio strože standarde o emisiji izduvnih gasova.

Što se tiče prelaska na električni pogon, Autoline Daily je ranije ove godine izvestio da su već u toku planovi za potpuno električni Mustang sa dvoja vrata koji će početi da se proizvodi u decembru 2028. godine. Priča se da će Ford do tog trenutka u potpunosti ukinuti sportski automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, što implicira da će S650 koji stiže sledeće godine biti poslednji koji će imati koristi od benzinskog motora.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close