Automobili

Chevrolet Corvette Z06 (2021) – Sa V8 od 680 KS!

Vreme za prezentacije je zvučalo, nakon tizera, američki proizvođač podiže veo na Corvette Z06  (kupe i kabriolet), verziji visokih performansi svog sportskog automobila sa srednjim motorom. Razlika je velika u odnosu na standardnu ​​verziju: Corvette Stringray koja „razvija samo“ 482 KS. 

Proizvođač objašnjava da je Z06 snažno inspirisan C8.R (trkačkim modelom). Ova dva automobila dele istu šasiju kao i istu mehaniku, tako da možemo napisati da je Corvette Z06 putna verzija Corvette C8.R.

Da bi postigli takav nivo snage, Chevrolet inženjeri su posebnu pažnju posvetili sistemu hlađenja povećavajući dimenzije pet izmenjivača vazduha. 

Vizuelno, Corvette Z06 je malo drugačija. Ima prilično diskretan štit, prednju oštricu i podesivi zadnji spojler. Kupci će moći da iskoriste prednosti Z07 Performance paketa koji poboljšava aerodinamičku potisnu silu automobila zahvaljujući karbonskom spojleru i specifičnom podešavanju šasije i vešanja. Dodaje karbonsko-keramičke diskove kao i Michelin® Cup 2 R ZP gume.

Chevrolet nije saopštio performanse svog novog automobila, ali s obzirom na njegovu snagu, očigledno je da radi mnogo bolje od Corvette Stingray koji ubrzava na primer od 0 do 100 km/h za 3,5 sekunde i koji se maksimalno okreće brzina od 296 km / h. Cene nisu objavljene, Corvette Z06 će se proizvoditi od leta 2022. 

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close