Uncategorized

Novi Jaguar XJ, električni flagship poskoči krajem 2021. godine

Još jedna posljedica Coronavirusa, koja sprječava da tvornica Jaguar u Castle Bromwichu radi s punim kapacitetom Prije nekoliko tjedana bilo je govora o mogućnosti nekih promjena u novom planu proizvoda Jaguar Land Rover (klizanja uzrokovana blokiranjem za koronavirus).

Jaguar XJ Electric, le foto spia

 Sada se čuje da bi prezentacija novog Jaguara XJ mogla kliznuti prema naprijed (ovdje su sve vijesti zamrznute ovom pandemijom). Novo izvješće The Sunday Timesa govori o kašnjenju do trećeg tromjesečja sljedeće godine, jer proizvođač automobila stvara ogroman smanjenje nebitne potrošnje. Razlog? XJ nije među najprofitabilnijim modelima, može se čekati. Špijunirali smo je “Jaguar XJ je naš top model već 50 godina – objašnjava glasnogovornik Jaguara Sunday Timesu -. Naši inženjeri nastavljaju rad na sljedećoj generaciji električnog XJ. 

Jaguar XJ Electric, le foto spia

Ostajemo vjerni dugoročnoj strategiji i naš asortiman proizvoda ostaje nepromijenjen, ali ova neviđena situacija neizbježno će utjecati na naše kratkoročne planove. “Odlaganje također ima veze s namjerom Jaguara da se ponovo pokrene. proizvodnja u postrojenju Castle Bromwich, gdje se također okupljaju XE i XF.

Jaguar XJ Electric, le foto spia

Zbog antikoronavirusnih mjera, postrojenje neće raditi punim kapacitetom i to neće ostaviti prostora za proizvodnju novog XJ. električni i namijenjeni da se takmiči s Teslinim modelom S i nadolazećim Mercedesom EQS. Ne postoje posebne tehničke specifikacije, čak i ako se u mnogim dijelovima govori o autonomiji od najmanje 470 km.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close