Automobili

Opel Astra GSe: prvi od Opelovih elektrificiranih sportskih automobila

Nova era dolazi u Opel, brend grupe Stellantis je nedavno najavio podbrend pod nazivom GSe koji će se baviti vrhunskim elektrificiranim sportskim modelima.

U tom kontekstu Opel predstavlja svoje prve automobile, Astru GSe i Astru Sports Tourer GSe. Ova oznaka je nemačka skraćenica od “Grand Sport Einspritzing”, razume se Grand Sport Electrikue.

Astra modifikovana za više sportskog karaktera
Za Astru i Astru Sports Trourer GSe , Opel je napravio gomilu promena. Visine karoserije su smanjene, upravljanje i kočnice su ponovo kalibrisani za sportski izgled, kao i za kontrolu stabilnosti. Opremljeni su amortizerima opremljenim FSD (Frekuenci Selective Damping) tehnologijom koja prilagođava njihov odziv u skladu sa brzinom i uslovima na putu.

Dva nova sporta biće opremljena plug-in hibridnim motorom od 225 ks i 360 Nm obrtnog momenta, verovatno istim kojim je već opremljen poslednji Peugeot 308.

Što se tiče dizajna, branici su ekskluzivni za ove modele. Unutrašnjost je takođe sportskija sa dodatkom sportskih sedišta u alkantari razvijenih posebno za GSe. Sva instrumentacija je preuzeta od njegove sestre, Peugeota ​​308.

Takođe je nasledio 18-inčne aluminijumske felne inspirisane konceptom Manta predstavljenim 2021.

GSe, značka koja je već poznata u Opelu
Nedavno nam je Opel predstavio futuristički koncept pod nazivom Manta GSe ElektroMod. Mali 100% električni sportski automobil koji preuzima linije Mante iz sredine 70-ih. Restomod sličan starom, ali potpuno redizajniran i tehnološki.

Ova skraćenica se već pojavila u starom nazivu modela brenda. Tokom 1970-ih, Opel je izdao verziju Commodore B krštenog 2800 GS / E. Isto tako, za naslednika Commodore-a, Monza GSe. Međutim, u ovim modelima nije bilo ni mrvice elektrifikacije.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close