Automobili

Proizvodnja Mercedes-AMG GT na pragu zaustavljanja

Znali smo da će se Mercedes-AMG GT uskoro povući, ali to je ubrzano dolaskom novog SL-a . Prema rečima naših španskih kolega na Motor.es-u, nemački proizvođač će prestati sa proizvodnjom Mercedes-AMG GT u decembru 2021 . Ovo se tiče i Coupe verzije i Roadster verzije koja se zove GTC .

Mercedes bi već prestao primati narudžbe, automobili koji će do tada biti napravljeni odgovaraju prethodnim rezervacijama.

Novi Mercedes-AMG SL uskoro će preuzeti, jer znate da ga nije razvio Mercedes-Benz, već njegovo sportsko odeljenje Mercedes-AMG. SL stoga može tvrditi da preuzima.

Međutim, još uvek moramo da odgovorimo na pitanje: da li Mercedes-AMG planira proizvodnju kupea? Na kraju krajeva, SL je roadster, a Mercedes-AMG GT postoji u Coupeu i Roadsteru. Stoga bi bilo legitimno da proizvođač objavi Coupe, a to smo možda već videli …

Godine 2019. Levis Hamilton posjetio je dizajnerski centar smješten u Sindelfingenu, Njemačka. Ugledali smo model od gline, pa smo čak napravili i ilustraciju. Moguće je da je ovaj misteriozni prototip potomak Mercedes-AMG GT Coupea. Na kraju krajeva, bilo bi iskreno zapanjujuće ako bi se deklinacija reza zauvek odbacila.

Ali moramo biti strpljivi, jer nismo videli prototip Mercedes-AMG Coupe na putu, što znači da se takav model neće pojaviti na tržištu sledeće godine. Moraćemo da sačekamo najmanje 2023. godine, osim ako Mercedes-AMG nema na umu druge ideje i iz nekog nepoznatog razloga kupe izbaci iz svog kataloga.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close