Automobili

Promocija – Dacia Jogger za 6 €/dan, dobra ponuda ili ne?

U 2022. Dacia priprema svoje oružje sa novim modelom sa sedam sedišta. Dacia Jogger , tako se zove, trebalo bi da oduševi porodice sa malim budžetom, ali koje i dalje žele da kupe novo vozilo.

Danas se većina novih automobila prodaje uz finansiranje. Dacia stoga nije dugo čekala pre nego što je na papiru nacrtala prilično atraktivne ponude za finansiranje. Jedan od njih je privukao našu pažnju: Dacia Jogger od 6 €/dan (to je marketinški aspekt), odnosno 180 €/mesečno. Hajde da vidimo šta ova ponuda sadrži.

Koji auto za tu cenu?
Za razliku od drugih brendova, Dacia nije odlučila da svoju ponudu proprati obmanjujućim vizuelnim izgledom sa preopremljenim automobilom koji ne ispunjava kriterijume da bi imao koristi od promocije. Ne, u Dačiji jednostavno nema vizuelnih prikaza. Ili barem bez fronta sa ponudom. Nema veze, pogledaćemo konfigurator da vidimo kako izgleda dotični model.

Već loša vest, nije u pitanju verzija sa sedam sedišta, već model sa pet sedišta. Razlika između verzije sa pet i sedam sedišta je 1310 evra za ekvivalentnu završnu obradu. Prelazak na verziju sa sedam sedišta trebalo bi da izazove povećanje od nešto manje od 20 evra po mesečnoj uplati.

U pitanju je dakle Dacia Jogger sa pet sedišta sa osnovnom završnom obradom „Essentiel“. Dobre vesti, posebno u ovom trenutku sa rastućim cenama gasa , ovo je ECO-G verzija od 100 konjskih snaga koja radi na TNG. Motor je vezan za ručni menjač.

Automobil je standardno opremljen, između ostalog, čeličnim felgama od 16 inča i ofarban je u „Glacier Vhite“. Na strani opreme nalazimo:

LED dnevna svetla
16-inčni poklopac
Essential Upholsteri
Kontrola medija (Bluetooth audio strimovanje sa podrškom za telefon, 2 zvučnika, 1 USB)
Zadnja klupa sa 1/3 -2/3 preklopivim naslonom
Osvetljenje prtljažnika
Zadnje plafonsko svetlo
Ručni zadnji prozori
Električni prednji prozori
Ručno podesivi spoljašnji retrovizori
Volan podesiv po visini
Podloga za prtljažnik
Niska konzola + otvoreno skladište
Vozačevo sedište podesivo po visini
Uzdužne krovne šipke
Bord kompjuter
Ograničivač brzine
Sistem kontrole stabilnosti (ESC) i pomoć pri kretanju uzbrdo
Prednji bočni vazdušni jastuk: grudni koš + zavesa
Svetla za maglu
ISOFIKS pričvršćivači
Prednji vazdušni jastuk za vozača i suvozača
Autonomni sistem kočenja u slučaju nužde pri međugradskim brzinama 7-170km/h
Pomoć pri naglom kočenju + paljenje upozorenja
Automatsko paljenje svetla
Dugme za hitni poziv
Prednji vazdušni jastuk suvozača može da se deaktivira
pod kojim uslovima?
Ovo je dugoročni zakup na 49 meseci i maksimalno 40.000 kilometara. Da biste imali koristi od ove ponude, neće biti potrebno da plaćate doprinos. Ponuda ne podleže uslovu preuzimanja vozila koje se kotrlja nazad.

Ponuda važi do 02. maja 2022. godine, ali će verovatno naknadno biti obnovljena ako bude dobro funkcionisala. Zakup uključuje i garanciju tokom celog trajanja najma, ali i održavanje od četiri godine koje podrazumeva remont, zamenu filtera i sve radnje predviđene programom održavanja.

Koliko košta ukupno?
Uz ovu ponudu, korišćenje vašeg Dacia Jogger-a (bez troškova goriva i osiguranja) koštaće vas 8.112 evra, ili 52,3% nove prikazane cene. Nova cena, tačnije, utvrđena je na 15.490 evra, bez kotizacije. Ovo uključuje prirodni popust na vozilo tokom četiri godine lizinga. Obračun je napravljen bez uzimanja u obzir ugovora o održavanju koji je ekvivalentan 11 evra mesečno. Uz to, to nam daje 8640 evra za četiri godine.

Ne zaboravimo da je ova ponuda zaista dugoročni najam (LLD), a ne iznajmljivanje sa opcijom kupovine (LOA), tako da nećete imati mogućnost da ponovo kupite svoj automobil na kraju vašeg ugovora, ili čak mogućnost igranja na iznos mesečnih uplata povećanjem ili smanjenjem preostale vrednosti, za razliku od LOA. Takođe zapamtite da kada vratite automobil, vaš prodavac može da vam naplati naknadu za popravku.

Prednosti ponude…
Cena je nesumnjivo glavna prednost ove ponude. Zaista, nov auto za manje od 200 evra mesečno, sa kojim je veća mogućnost održavanja i garancije, prilično je povoljan.

Predloženi motor je takođe prilično interesantan, posebno jer radi na TNG. A sa litrom bezolovnog više od dva evra trenutno, TNG ima ozbiljne finansijske prednosti.

…i njegove mane!
Najveći nedostatak će prvo biti nedostatak sedam mesta. Za prelazak sa pet na sedam mesta biće potrebno dodati još nekoliko evra. Standardna oprema je takođe malo lagana, čak i ako su prisutna osnovna pomagala u vožnji.

Kao i obično kod ove vrste ponude, često je glavni problem kilometraža, u ovom slučaju samo 40.000 kilometara tokom četiri godine, što vam drastično smanjuje obim delovanja. Ako premašite propisanu kilometražu, rizikujete kazne koje mogu produžiti vaš konačni račun kada se vrati.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close