Automobili

Promocija Toyote Prius, zašto se isplati, a zašto ne

Uz upotrebu u zamjeni, popusti od preko 6.500 eura, uključujući državne poticaje i mjesečne rate od 240 eura, Hibridni i blagi hibridni automobili sada se množe kod svih proizvođača automobila: ali što se dogodilo s prvom, Toyotom Prius? 

Sada je u svojoj četvrtoj generaciji, i dalje vrlo aktualni i najnoviji model, s nekonvencionalnom linijom, a nudi se u Toyotinoj paleti sa specifičnim hibridnim bonusom i subvencionisanim finansiranjem do 31. oktobra. Pojedinosti, Toyota Prius 1.8 Hybrid Active koštala bi 29.900 eura, ali uz Toyotin Hybrid Bonus, sa bilo kojim koji se koristi u trgovini u vlasništvu najmanje pet mjeseci, košta 24.800 eura; uz to, državnim eko-poticajem, cijena se smanjuje na 23.050 eura, uklanjanjem automobila registrovanog prije 1. januara 2010. godine, dok se sredstva ne potroše. Polazeći od ovog cjenika s popustom, predujam iznosi 5.200 eura, a rate 47 od 240,01 eura (TAN 5,99%, APR 7,27%); konačna rata iznosi 10.372,50 eura. 

Izračunavaju se neki novčani troškovi, dok su krađa i osiguranje od požara, produženje garancije s paketom održavanja, Restart i Kasko dostupni na zahtjev. Prednosti Svakako je najprimjetnija prednost početni popust na cjenik, koji ukupno može doseći 6.650 eura na primjeru automobila. Mjesečne rate su manje od 250 eura za četiri godine, što omogućava dobro produženje plaćanja na vrijeme; na kraju možete odlučiti da iskoristite automobil ili, što je vjerovatnije, prebacite se na model s ažuriranom tehnologijom. 

Mane Konačni trošak će najvjerovatnije biti veći od naznačenog, kako za ispravno prijavljene financijske troškove, tako i za dodatnu opremu automobila na lageru koji su predmet ponude. Međutim, da bi se ponudila ponuda u periodu ekonomskog oporavka, nema pogodnosti kao što je nula predujma ili plaćanje prvih rata nakon nekog vremena; štoviše, trgovina je uvijek potrebna.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close