Automobili

Renault 5 Diamant, restomod za 50. godišnjicu R5

Za 50. godišnjicu Renaulta 5 , koja će biti proslavljena 2022. godine, brend Diamond predstavlja jedinstveni restomod. Zove se Renault 5 Diamant i kombinuje pop stil 1970-ih sa modernom tehnologijom, tečnim linijama i starinskim bojama.

Glavni izvođač projekta je Pierre Gonalons , međunarodno poznati dizajner enterijera koji je rekao da je veoma uzbuđen što je dobio porudžbinu od brenda. Evo rezultata.

Koncept zanata
Nastavljajući originalne linije modela sa nekoliko estetskih modifikacija, kao što su točkovi inspirisani Alpama , svaki deo Renault 5 Diamant-a su napravili specijalizovani majstori , uglavnom aktivni u unutrašnjem uređenju.

Na primer, volan i pretinac za rukavice su napravljeni od francuskog Grand Antikue d’Aubert mermera koji je reciklirala kompanija Mineral Ekpertise i liveni u cevima da bi bio lakši i savitljiviji. Tkanina za sedišta je proizvedena od strane proizvođača tekstila Metaphores.

U međuvremenu, tkaninu od konjske dlake koja je prekrivala kontrolnu tablu napravila je Le Crin, kompanija sa vekovnom tradicijom ručnog tkanja materijala. Konačno, prostirku od moher vune napravio je Pinton, jedan od poslednjih francuskih zanatlija koji je pravio tapiserije, sa sedištem u Aubussonu.

struja na aukciji
Ispod haube se nalazi elektromotorizacija o kojoj Renault nije saopštio konkretne tehničke informacije. Međutim, verovatno je da se radi o poboljšanoj verziji mehanike najnovije generacije Tvinga .

Automobil će biti inspiracija za nekoliko NFT-ova u narednim nedeljama, koji će biti prodati na aukciji zajedno sa originalnim umetničkim delima. Prihod od prodaje biće doniran Give Me 5, novom CSR projektu brenda koji ima za cilj da dopre do mlađe generacije kroz sport i muziku.

Pjer Gonalon je rekao:

„Počastvovan sam Renoovim pozivom da ponovo osmislim mitski R5 povodom njegove pedesete godišnjice. Brend mi je dao carte blanche da dizajniram automobil mojih snova“, rekao je Pjer Gonalon. „U mojim očima, R5 oličava pop, optimističan, odlučno savremeni život. Sa Renault 5 Diamant, želeo sam da odam počast njegovom revolucionarnom dizajnu dok sam svoj univerzum oblika i boja preveo u svet automobila.“

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close