Automobili

Renault Trezor, sportski automobil sa motorom Formule E

Nalazimo se 2016. godine na Salonu automobila u Parizu. Tokom francuskog događaja, Renault predstavlja inovativni koncept: zove se Trezor i to je veoma sportski GT sa električnim motorom dizajniranim da se takmiči u šampionatu Formule E. Hajde da saznamo detaljno.

GT linije, motor Formule E
Koncept Renault Trezor je veliki kupe sa grand touring linijama , dug 4,60 m, širok 2,18 m i visok 1,08 m. Javnosti je otkrivena na sajmu automobila u Parizu kao direktni naslednik DeZira , druga Losanga GT je takođe predstavljena na Salonu automobila u Parizu, ali 2010.

NJegove niske i vitke linije su skoro jedinstvene i takođe uključuju nikada viđen krov sa suzama. Za ulazak u putnički prostor, zapravo, nema vrata, ali pristup je zagarantovan velikom komponentom za podizanje od stakla i karbonskih vlakana, istog materijala koji se koristi i za ostatak monokoka: rešenje dizajnirano da zadrži težinu unutar 1.600 kg .

Sve upotpunjuju ogromni prednji točkovi od 21 inča i zadnji točkovi od 22 inča , dizajnirani da isprazne snagu koju generiše električni motor od 350 KS koji je povezan sa onim koji tim Renault e.dams koristi u istim godinama u šampionatu Formule E za teren. .

Ekran u obliku slova L na instrument tabli
Unutrašnjost Trezora je preteča stila koji će se nekoliko godina kasnije koristiti za dizajn aktuelnih Renaulta kao što je Austral , sa potpuno novom kontrolnom tablom, dizajniranom u obliku slova L i kreiranom zahvaljujući jednom OLED panelu ( apsolutna novina za to vreme), pokrivena istim Gorilla Glass staklom koje se koristi na pametnim telefonima.

Interfejs na dodir, baš kao i najnoviji automobili sa Android Automotive , može se prilagoditi i multimedijalni sistem reprodukuje aplikacije instalirane na telefonu, pored prečica kao što su kalendar ili lista obaveza.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close