Automobili

Romain Grosjean u Lamborghini u LMDh 2024!

Iako bismo bili oduševljeni da vidimo Romain Grosjeana kako vozi ovaj Countach LPI 800-4 u hipotetičkoj seriji za jednu proizvodnju, ovo su drugi zadaci koje će obaviti u Lamborghini Skuadra Corse. U saopštenju objavljenom danas, trkačka divizija Sant’Agata Bolonjeze potpisala je francusko-švajcarskog veterana sa 179 startova Formule 1 kao zvaničnog vozača italijanskog trkačkog tima Iron Link.

NJegov debi će se desiti krajem januara 2023. tokom 24 sata Daitone, vozeći Huracan GT3 EVO2 zajedno sa kolegama vozačima iz fabrike Lamborghini Andreom Kaldarelijem i Mirkom Bortolotijem. Takođe će biti zauzet sledeće godine kao test vozač za Lamborghini Skuadra Corse koji tek treba da bude predstavljen Le Mans Daitona hibridni prototip. Imaće priliku da vozi LMDh mašinu 2024. na FIA Svetskom prvenstvu u izdržljivosti i IMSA VeatherTech šampionatu sportskih automobila.

Romain Grosjean, fabrički vozač Lamborghini Skuadra Corse.
Romain Grosjean, fabrički vozač Lamborghini Skuadra Corse
4 Slike
U intervjuu za naš sestrinski sajt Motorsport.com Romain Grosjean, 36, rekao je: „Za mene je neverovatno predstavljati Lamborghini, posebno sada kada izdržljivost postaje kategorija sa toliko mnogo proizvođača. Pregovori koji su doveli do potpisivanja ugovora sa Lamborghinijem bili su veoma brzo: telefonski poziv sa Giorgiom Sannom [šefom Lamborghini Skuadra Corse], dva ili tri e-maila i bili smo srećni i složni u svemu. Lamborghini je tako uspešan brend, nadam se da možemo da radimo dobre stvari u budućnosti. “

Nakon što je napustio F1 2020. nakon što je napustio Haas, Grosjean se pridružio IndiCar-u i trkao se za Dale Coine Racing 2021. pre nego što je potpisao ugovor sa Andretti Autosport-om za 2022. i dalje. Lamborghini Skuadra Corse kaže da će se sledeće godine takmičiti u daljim disciplinama izdržljivosti, sa punim rasporedom koji će biti objavljen u dogledno vreme. Očekuje se da će učestvovati na 12 sati Sebringa u martu, kao i na Petit Le Manu na Roud Atlanti u oktobru.

Što se tiče trkačkih automobila, podsećamo vas da Huracan GT3 EVO2 koristi poznati atmosferski 5,2-litarski V10 motor, dok će se Lamborghini LMDh iz 2024. oslanjati na novorazvijeni tvin-turbo hibridni V8.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close