Automobili

Sa McLarenom 750S završava se era za englesku kompaniju

Meklaren 750S , naslednik proslavljenog i omiljenog 720S, debitovao je pre nekoliko meseci . Model koji se nalazi na vrhu engleske ponude superautomobila. Ali to ga ne čini najvažnijim. Ne danas, uvek. Preterivanja?

Uradite to: 750S predstavlja poslednji čisto termički McLaren . Posle nje ne poplava, već samo elektrificirani modeli . Ovo je izjavio Čarls Sanderson, tehnički direktor kompanije, u razgovoru sa svojim kolegama iz Carsales-a. „Neću to zvanično reći, ali mislim da će 750S verovatno biti poslednji masovno proizveden neelektrifikovani V8.“ Možda će i dalje biti mesta za modele koji se pokreću isključivo benzinskim motorima, ali to će biti specijalne verzije, jednokratne i tako dalje.

Šta dolazi?
Elektrifikacija je već ušla u ponudu Meklarena, prvo sa preuveličanim P1 2012, a zatim sa Arturom , prvim proizvodnim plug-in modelom kompanije. Od nje i njenog 3-litarskog turbo V6, podržanog električnom energijom od ukupno 671 KS i 720 Nm obrtnog momenta, oživeće novi engleski superautomobili. A možda čak i SUV .

Tip automobila kojem se dugo suprotstavljala stara uprava Meklarena koji je prestao da bude tabu sa dolaskom novog generalnog direktora, Majkla Lejtesa , koji je bio menadžer projekta Caienne -a u Porsche-u i pratio razvoj SF90 i 296 GTB u Ferrariju, Cavallino priključak -u superautomobilima . I da, u tom periodu oko Maranela već se pričalo o izvesnom Purosangueu .

Iskustvo Meklarenovog broja jedan je stoga pravo za lansiranje Vokingovog prvog SUV-a (ili krosovera). Pokreće ga elektrificirani pogonski sklop . Jasno „U“ okretanje da biste išli ukorak sa raznim super SUV-ovima koji već neko vreme naseljavaju tržište. I svojom prodajom značajno podržavaju račune raznih brendova.

Tada bi moglo doći vreme za čisto električnu energiju , iako je u drugom intervjuu Leiters izrazio sumnju u to, podvlačeći kako – po njegovom mišljenju – tehnologije trenutno još nisu spremne za proizvodnju električnih superautomobila .

Kakav je McLaren 750S
Oda stoga McLarenu 750S i njegovom 4.0 V8 sa 750 KS i 800 Nm, koji je u stanju da ubrza od 0 do 100 km/h za 2,8″ zaustavljajući njegovo napredovanje tek kada dostigne 332 km/h. Trakcija je prirodno zadnja , sa menjačem sa duplim kvačilom koji dovodi u kontakt motor i točkove.Sve je dostiglo masu od 1.389 kg, koja može da postane 1.277 ako se odlučite za ekskluzivni paket koji donosi razne elemente od ugljeničnih vlakana.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close