Automobili

Sunčana Aptera na tri točka na delu!

Takođe je moguće kampovati u vozilu.
Aptera se približava fazi proizvodnje! U nedavnom videu koji je podelio američki startup, možemo videti rezultat razvoja alfa verzije njegovog solarnog električnog vozila Sol. I najmanje što možemo reći je da vas to ne ostavlja ravnodušnim.

Govornici španskog jezika već su shvatili da Sol na jeziku Servantes znači „sunce“. Ime za tu priliku, budući da Apterini automobili rade na solarnu energiju . Prve proizvodne jedinice biće opremljene baterijom od 40 kVh koja treba da omogući domet od 650 kilometara i pruža mogućnost dodavanja do 65 kilometara dnevno zahvaljujući brojnim solarnim pločama smeštenim u vozilu. Dakle, za nekolicinu srećnika koji žive u područjima gde je sumorno vreme retko, tehnički je moguće imati beskrajnu autonomiju!

U prezentacijskom videu možemo da vidimo veliki centralni ekran osetljiv na dodir na kontrolnoj tabli. Takođe imamo pravo na pogled iz vazduha koji otkriva raspored solarnih panela. Mogućnost odlaganja daske za surfovanje (približno 2,5 metra) samo je prvi uvid u potencijal prostora za odlaganje. Međutim, zadnji deo mogao bi da koristi pregradu kako bi prevoz hrane bio malo pogodniji.

Konačno, kad sunce zađe, možda mislite da zabava nakratko prestaje, ali nikako! Prilično značajna opcija vam omogućava da podignete vrata prtljažnika za smeštaj šatora i kampovanje pod zvezdama. Više detalja o ovoj funkciji dali su osnivači Aptere u podkastu engleske verzije InsideEVs.com, možete je pronaći na kraju ovog članka.

Ova karakteristika radi već neko vreme i biće dostupna kao opcija u konačnoj verziji modela. Tako u zadnjem delu vozila ima dovoljno prostora za držanje daske za surfovanje tokom dana, a za dve odrasle osobe da noću sanjaju slatke snove!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close