Automobili

Tesla: popust od 3.750 dolara za američke kupce

U decembru 2022. godine, Electrek otkriva da američki proizvođač nudi rabat od 3.750 dolara za svakog kupca Tesla Model I ili Model 3 koji pristane da preuzme svoj novi automobil ovog meseca .

Elon Musk je uvek odbijao da snizi cenu ovih automobila, ali pravi izuzetak, jer je situacija prilično zabrinjavajuća za brend. Zaista, i prema izvorima bliskim Electreku, kupci otkazuju rezervaciju svog automobila, verovatno smatrajući da je vreme isporuke malo predugo. Drugi otkazuju svoju rezervaciju da bi ponovo naručili svoj automobil 2023. kako bi iskoristili poreski kredit u SAD do 7.500 dolara. Ovaj iznos se odobrava svakom kupcu prilikom kupovine električnog vozila proizvedenog u Sjedinjenim Državama.

Iz ova dva razloga, Tesla odobrava popust od 3.750 dolara, ili polovinu maksimalnog iznosa poreskog kredita, kupcima koji pristanu da preuzmu svoj automobil u decembru. U napomeni koja je poslata prodavcima i koju je citirao Electrek, ovaj izuzetni popust može da stupi na snagu samo u poslednjem mesecu 2022 . Tako će proizvođač automobila moći da raspolaže svojim zalihama već proizvedenih automobila i neće završiti godinu sa neprodatim modelima.

U Francuskoj se cene modela I i modela 3 ne menjaju. Američki krosover počinje od 49.990 evra u verziji sa pogonom na zadnje točkove. Što se tiče limuzine, modela 3, ulaznica je malo veća, računajte 53.490 € da biste to priuštili.

Pre nego što završite, imajte na umu da bi restilizovana verzija Teslinog modela 3 mogla da pokaže vrh nosa u narednim mesecima . Fotografije kamufliranog prototipa pojavile su se prošle nedelje na internetu. Model 3 je prvi put predstavljen 2016. godine, pa je možda vreme za neke kozmetičke promene.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close