Automobili

Tim Fordzilla P1: Futuristički trkački automobil

Debi je održan na Gamescom 2020
Da li ste znali da Ford ima odeljenje za sport? Sada znaš. Tim Fordzilla, pokrenut 2019. godine, sastoji se od više od 40 vozača koji su raspoređeni u nekoliko evropskih zemalja – poput Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije – i svi se međusobno takmiče na virtuelnoj sceni. Ali oni rade više od pukog igranja igara.

Tim Fordzilla nedavno se udružio sa Fordovim odeljenjem za dizajn kako bi stvorio virtuelni superautomobil prikazan ovde. Koncept, nazvan Team Fordzilla P1, predstavljen je početkom ove nedelje na Gamescon-u 2020 i izgleda potpuno suludo.

Studija razvijena pod kodnim nazivom „Projekat P1“ dala je Fordovom dizajneru eksterijera Arturu Arino konačni izgled, inspirišući se kultnim GT-om i koristeći brojne futurističke elemente. Posebno preobraženi delovi tela mogu po potrebi da se protežu ili smanjuju.

Ford kaže da bi ovi podesivi paneli karoserije učinili Fordzilu P1 pogodnom i za “brze uspravne pravce Le Mana” … i za čvršće pruge poput Monaka “da je realno.

Ford i Fordzilla tim koristili su društvene mreže da bi finalizirali izgled, tražeći od obožavalaca na Tvitteru da daju informacije o stvarima kao što su položaj sedenja, stil kokpita, pa čak i pogonski sklop. Ukupno je više od 250.000 sledbenika društvenih medija glasalo za pojedinačne stavke pre nego što su prikazani višestruki koncepti, ali je Arinov koncept dobio više od 83,8 odsto glasova.

Galerija slika: Fordov tim Forzilla P1 Hipercar Concept
Fordov tim Fordzilla P1 Hipercar Concept
8th fotografije
Trenutno je koncept tima Fordzilla P1 samo digitalni san. Ali postoje dobre vesti za one koji žele da sednu za volan (uključujući i nas): Ford će proizvesti verziju P1 koncepta u punoj veličini. Za ovo je odgovorno odeljenje za dizajn u Kelnu.

Vrlo je malo verovatno da ćete ga moći kupiti – ali kompanija je takođe rekla da je trenutno u pregovorima sa „velikim programerom igara“ o potencijalnom dovođenju automobila na stazu u virtuelnom svetu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close