Automobili

Villa d’Este Concorso d’Eleganza vraća se u svibnju 2024

Strast prema starodobnim automobilima nastavlja se iu 2024. Ako ste pasionirani prema automobilima iz prošlosti, naime, u kalendaru označite datume od 24. do 26. svibnja. Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024 vraća se i ove godine, događaj koji je godinama dovodio neke od najljepših automobila svih vremena na obale jezera Como.

Prijave su službeno otvorene, a kao i prethodnih godina, događaj će se naravno održati u ambijentu Villa d’Este i Villa Erba, a automobili koji će sudjelovati podijeljeni su u različite kategorije.

Također za 2024. bit će prisutan BMW Group Classic, zadužen za organizaciju cijelog događaja i koji će ove godine proslaviti 25 godina Z8 spidera, donoseći jedinstven koncept.

Villa d’Este 2024, automobili i kategorije
Villa d’Este 2024, program
Villa d’Este 2024, cijene i ulaznice
Villa d’Este 2024, kako doći i gdje parkirati
Villa d’Este 2024, automobili i kategorije
Na Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024. ove će godine sudjelovati automobili iz svih razdoblja s nevjerojatnim pričama iza sebe. Točan broj primjeraka još nije priopćen, ali ono što sa sigurnošću znamo – nakon nekoliko tjedana – je predviđenih 8 kategorija i njihova imena. Detaljno:

Klasa A – Zora doba izvedbe

Klasa B – Oblikovano vjetrom: evolucija aerodinamike

Klasa C – “Najbolji automobil na svijetu” već 120 godina: Rolls-Royce slavi povijesni rođendan

Klasa D – “Brže!” Utrka u naoružanju na cesti

Klasa E – Najbolje od talijanske gracioznosti i tempa: Maserati AT 110

Klasa F – Džentlmeni vozači: stil za nekolicinu sretnika

Klasa G – Vremenske kapsule: automobili koje je vanjski svijet zaboravio

Klasa H – Potreba za brzinom: superautomobili zvijezde video generacije

Villa d’Este 2024, program
Početak Concorso d’Eleganza 2024. zakazan je za kasno poslijepodne 23. svibnja, dolaskom povijesnih automobila u luku Cernobbio i njihovim predstavljanjem javnosti.

Događaj će se zatim nastaviti u petak, 24. svibnja i subotu, 25. svibnja na terasi Ville d’Este, s uobičajenom paradom i dodjelom nagrade Best of Show koju dodjeljuje žiri.

Potom će uslijediti dodjela drugih nagrada, poput Zlatnog pehara, koji se dodjeljuje na javnom referendumu, i Predsjednikovog trofeja, koji će uručiti Helmut Käs, voditelj BMW Group Classic i predsjednik Concorso d’Eleganza Villa. d ‘Este.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close