Automobili

Za zaplenu, 100% zanatskog trkačkog Mercedesa!

I onako se prodaje za 75.000 dolara!
Savremeni automobili su tako složene mašine da uvek imate puno ljubavi i strasti kada otkrijete domaći automobil . Dakle, nisu uvek najlepše, osim možda onog koji ih je stvorio. I onda ih ne možemo kriviti što nisu stvoreni s ljubavlju!

Jedan, koji je trenutno u prodaji u SAD -u, nije sličan ničemu što smo videli, a proizvođač automobila inspiriran je trkaćim automobilima Mercedes Sauber C8, C9 i C11 iz 1980 -ih i 1990 -ih. Krajnji rezultat je, kako bih to rekao, uh … neverovatno! I iznad svega, ovaj “pistarde” je opremljen Chevrolet V8, u centralnom položaju, i leptir vratima!

Prodavac ga naziva Mercedes-Benz AMG C8 GTR iz 2011., mada se moramo suočiti sa činjenicama: još uvek ne deli mnogo sa Mercedesom. Međutim, možete videti kako ovo postignuće ponovo zamišlja te klasične trkaće automobile.

Konstrukcija podseća na trkački automobil po tome što je opremljena srednjim motorom. Zaobljeni poklopac motora otkriva motor ispod, dok mali spojler dodaje malo agresivnosti ovom stražnjem dijelu koji podsjeća na Corvette. Nema sumnje da su požari …

Galerija: Domaći trkaći Mercedes
Mercedes domaći trkački automobil
7 Slike
Ispod haube je Chevi 350 V8 koji je uparen sa četvorostepenim ručnim menjačem. U oglasu se ne navode nikakvi brojevi, ali motor je opremljen karburatorom Edelbrock koji se napaja rezervoarom od 25 galona (94 litara), pumpom za vodu sa visokim protokom, distributerom GM HEI itd. Par prigušivača Cherri Bomb sa hromiranim pločicama osigurava notu ispuhu. Zaustavnu snagu obezbeđuju disk kočnice na sva četiri točka. Prodavac traži 75.000 dolara (63.000 hiljada po trenutnom kursu) za izgradnju, ali je otvoren za trgovinu. Ovo je verovatno bolja ideja …

Unutra su merači Autometra smešteni na kontrolnoj tabli od ugljeničnih vlakana. Ovaj lagani materijal koristi se i za upravljač i ručicu menjača. Njegov ogoljeni izgled nije lišen određenih pogodnosti. Ima grejanje, Bluetooth stereo sistem i ventilaciju putničkog prostora. Prodavac tvrdi da je automobil “legalan”, a fotografije ga prikazuju sa registarskim tablicama. Brisači i svetla rade. Truba takođe radi.

Možemo da mislimo šta želimo sa ovim domaćim automobilom, ali koliko nas bi moglo da uradi desetinu toga?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close