Automobili

Zasluženo povlačenje za prototip Hirona nakon 74.000 km

Petom prototipu Hirona nije bilo lako.
Mnogo pre lansiranja novog modela, proizvođači automobila razvijaju prototipe kako bi usavršili svoja podešavanja. Bilo je to 2016. godine kada je predstavljen Bugatti Chiron , mnogo pre, Chiron 4-005 je već obišao svet. Ovo je jedan od osam prototipova koje proizvodi Bugatti. Ovaj konkretni primer napravljen je 2013. godine za konfigurisanje ugrađenih sistema i uklanjanje softverskih grešaka.

“Sa 4-005 smo obavili sva testiranja, bili smo na putu mnogo nedelja, povezalo se. Prototip je inspirisao naš rad i s njim smo oblikovali Chiron.” , rekao je Rudiger Varda, šef informativno-zabavnog i audio sistema u kompaniji Chiron

Ovaj peti prototip nije prestao da se kotrlja kada je predstavljen Chiron. Bugatti ga je godinama koristio za vrlo specifične potrebe. Chiron 4-005 je prvi Chiron koji je putovao američkim točkovima. Prema rečima proizvođača, ona je takođe trčala na stazi Nardo, boreći se sa vrućinom Južne Afrike i hladnom skandinavskom.

“13 inženjera, informatičara i fizičara radi sa vozilom, održavajući ga kao da je njihov sopstveni automobil – čak i ako je to” samo “radni alat. Svaki programer je odgovoran za određenu komponentu, a istovremeno poznaje karakteristike celokupnog sistem 4-005, odeljenje je postavilo scenografiju “Velcome Light” koja dovodi do uključivanja žmigavaca, farova i zadnjih svetla u određenom redosledu. Čak se i “Hiron” pozdrav kada se vrata otvore prvi put koristi vreme u ovom prototipu “, navodi se u saopštenju za štampu.

Ukupno je Chiron 4-005 prešao više od 74.000 km ! To je nesumnjivo jedan od Bugatti Chiron-a koji će tokom svoje karijere prevaliti najveći broj kilometara. Kopije koje se prodaju kupcima previše su vredne da bi njihovi vlasnici prešli tako veliku udaljenost.

Njegova karoserija nosi ožiljke, a nakon 8 godina na putevima sveta, Chiron 4-005 kreće ka zasluženoj penziji. Obično se prototipi uništavaju po završetku izrade, ali ova kopija bi mogla biti pošteđena, možda će za nju biti rezervisano mesto u muzeju?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close