Automobili

Abarth priprema SUV kupe od 220 KS, ali je u Brazilu

Nove slike i špijunski video prerušenog automobila potvrđuju da Stellantis priprema drugi Abarth brendirani model za Brazil i celu Južnu Ameriku.

Ovo je Abarth Fasback , SUV kupe koji ispod lažnih korica već pokazuje aerodinamičke dodatke i sportske detalje koji će ga učiniti još „lošijim“ od Fiat Fastback Limited Edition od Abartha koji se već prodaje u Latinskoj Americi sa 1.3 turbo motorom. 185 CV.

Zadnji spojler, dve izduvne cevi i aspirator
Najočiglednije inovacije koje se mogu primetiti kod ove Abarth Fastback mazge su veliki spojler na vratima prtljažnika i drugačiji oblik zadnjeg branika koji ima novi izvlačenje i dve izduvne cevi.

Abarth bi mogao imati opciju od 220 KS
Abarth Fasback, opet prema glasinama koje je prikupio Motor1.com Brazil, trebalo bi da bude opremljen Mopar kompletom za nadogradnju posvećenom 1.3 turboflek motoru i koji bi takođe mogao da bude dostupan za Abarth Pulse .

Južnoamerički SUV kupe bi stoga video da će snaga njegovog etanolnog motora porasti sa 185 na 220 KS , sa obrtnim momentom sa 270 na 343 Nm. Tajna leži u Mopar kompletu sa novim usisnim granama, filterom i vazdušnom kutijom i delom manje restriktivni izduvni gas između turbine i katalizatora. Zvuk izduvnih gasova bi takođe bio poboljšan.

Što se tiče elektronike, centralna kontrolna jedinica motora će biti podešena agresivnije, dajući prednost performansama u odnosu na potrošnju.

To znači da bi elektronski gas trebalo da dobije novo mapiranje kako bi se povećao odziv na pedalu. Paket za ovaj novi Abarth je trenutno u fazi finalizacije, pošto je namera Mopara da isporuči komplet bez gubitka originalne garancije za automobil.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close