Automobili

Alfa Romeo Giulia GTA protiv BMV M3 CS: upoređene super limuzine

Tamo je nova super limuzina. Zove se BMV M3 CS i predstavlja evoluciju ionako lošeg „normalnog“ M3. Osnažujući lek koji povećava potenciju dok smanjuje težinu. Tačno kao što je uradila Alfa Romeo Giulia GTA , zla evolucija Kuadrifoglia.

Prirodni rivali koji prirodno nisu mogli da izbegnu okršaj – nažalost i dalje sa zaustavljenim točkovima – sa brojevima i mehanikom da izazovu jedni druge. Neće biti ukupnog pobednika. Naravno, međutim, možete nam u komentarima reći koju biste stavili u garažu.

Loše ili veoma loše?
Garaža koja treba da napravi mesta za 2 sportska automobila obučena kao limuzine. Ipak, doterani da nedvosmisleno podvuku snagu koja se krije ispod njihovih oblika. Međutim, postoje različiti pristupi.

S jedne strane, u stvari, Alfa Romeo Giulia GTA pokušava da ostane „normalnija“, prepuštajući GTAmu zadatak transformacije klasične limuzine u zver na stazi. U stvari, prvi je obučen novim profilima od karbonskih vlakana , super ekstraktorom koji omogućava da se pojavi dupli centralni izduvni gas, uvećanim tragovima i novim alu felnama od 20″. Drugi dodaje super zadnje krilo i odriče se zadnje klupe. Evo za porodice nema prostora.

BMV M3 CS sledi recept GTA, dodajući detalje od ugljeničnih vlakana i ažurirajući neke detalje kao što je dupli bubreg, bez preterivanja. Felne su takođe nove, 19″ napred i 20″ pozadi. Nema super elerona ili previše preterivanja. Čak i ako bavarska limuzina, kao i protivnik Alfa Romea, sigurno ne prođe nezapaženo.

Modifikacije za oba imaju samo jedan cilj: smanjiti težinu što je više moguće.

Alfa Romeo Giulia GTA protiv BMV M3 CS: dimenzije
Template Dužina Dužina Visina Korak Težina Težina originalnog modela
Alfa Romeo Giulia GTA 4.65 1.92 1.44 2.82 1,520 1,680
BMV M3 CS 4.79 1.91 1.43 2.85 1,765 1,805
Čak i unutar govora je isto: čista zloba umetnuta u klasično okruženje limuzina derivacije. Što više štrebera može da zažali zbog činjenice da GTA nije zasnovana na nedavnom restilizovanju Giulije , sa digitalnim instrumentima kao mirazom, već na ovakvim automobilima, tehnologija koja je bitna je da je u službi performansi. Dekor se sastoji od sportskih sedišta i sportskih detalja. Kao što je pomenuto, GTAm radi još više, sa manje: preko zadnje klupe, kako bi uštedeo dodatnu težinu.

BMV M3 CS je ćerka restilizacije Serije 3 , što znači da je dvostruko zakrivljeni monitor za instrumente i infotainment smešten na instrument tabli. Digitalizacija visokog nivoa pomešana sa sedištima od karbonskih vlakana , brojnim crvenim detaljima razbacanim po kokpitu i uobičajenom pažnjom posvećenom detaljima tipičnom za BMV.

Dva ili četiri?
Međutim, ono što je najvažnije u ovim slučajevima je kako se menja ono što ne vidite. I postoje promene, zasnovane na klasičnoj mehanici manje ekstremnih verzija.

U stvari , Alfa Romeo Giulia GTA prirodno koristi Giorgio platformu i 2,9-litarski V6 Kuadrifoglio, koji je narastao na 540 KS, sa uobičajenih 600 Nm obrtnog momenta. Sve se prenosi na zemlju – preko 8-brzinskog automatskog menjača – isključivo na zadnje točkove . Kao što bi trebalo da bude. Zvanični podaci govore da je potrebno 3,6″ da se pređe od 0 do 100, dok maksimalna brzina nije deklarisana, ali bi trebalo da bude najmanje 307 km/h kao za Kuadrifoglio .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close