Automobili

Alpina D4 S Gran Coupe: najsportskija dizel limuzina

Ako tražite model sa četvoro vrata koji može da proguta kilometar i da bude pomalo sportski, bez prelaska na ekstravagantni BMV M3 , Alpina D4 S Gran Coupe bi vas nesumnjivo mogla zainteresovati.

Pređimo direktno na srž stvari: Alpina D4 S Gran Coupe pokreće poznati redni šestocilindrični 3,0-litarski bi-turbo dizel motor koji razvija neverovatnih 355 KS i 730 Nm obrtnog momenta. Ovaj model je postavljen iznad BMV-a 430d i njegovog bloka od 286 KS. Ubrzanje od 0 do 100 km/h se najavljuje za 4,8 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 270 km/h.

Inženjeri su integrisali novi sportski izduvni sistem, dok su priključci na zemlji malo revidirani u poređenju sa serijom 4 Gran Coupe.

Alpina D4 S Gran Coupe je antinomski savez između udobnosti i dinamike, sa dovoljno konja za zabavu, a sve sa sistemom vešanja sa malim lukovima koji čuvaju pršljenove svojih putnika.

Vizuelno, Alpina D4 S Gran Coupe se samo diskretno razlikuje od originala. Što se tiče spoljašnjeg dizajna, nalazimo nove prednje i zadnje spojlere, felne sa više krakova tipične za brend i neke Alpine značke koje naglašavaju ekskluzivnost ovog modela. Unutra, osim nekoliko znački i nekih specifičnih umetaka, to je kopija/pejst BMV-a serije 4 Gran Coupe .

U Nemačkoj je automobil već dostupan za porudžbinu sa čekom na 79.700 evra. Prve isporuke počeće krajem sledećeg septembra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close