Automobili

BMV predstavlja novi M4 GT4 sa 550 KS

  1. je naporna godina za BMV u smislu lansiranja proizvoda, jer bavarski brend čini sve kako bi na pravi način proslavio 50 godina svog M odeljenja . Grana motosporta je takođe veoma aktivna jer je nakon predstavljanja prototipa Le Mans Daitona (LMDh) upravo predstavila novi M4 GT4. Ovaj trkački automobil druge generacije pozajmljuje lagani krov i zadnje krilo GT3, snažnije verzije.

Zver za stazu izgleda brzo zahvaljujući sveobuhvatnom aerodinamičkom kompletu uključujući KSKSL prednju oštricu koja se lako može udvostručiti kao snežni plug. Prednji dodaci i mišićavi bočni rubovi su signalni znaci da ovo nije standardni M4, a posebno je evidentno unutar smanjene kabine zbog čega M4 CSL izgleda previše skromno u poređenju sa njim.

BMV M4 GT4 (2023)
BMV M4 GT4 (2023)
19 Slike
Iako je reč o veoma posebnom trkačkom automobilu, novi BMV M4 GT4 ima nekoliko karakteristika koje možda ne očekujete. To uključuje klima-uređaj, grejanje vetrobranskog stakla i Recaro ventilaciono sedište, a sve to se nudi kao standardna oprema. Još jednu zanimljivost predstavljaju prirodna vlakna koja se koriste za neke unutrašnje i spoljašnje delove. Takođe vredi pomenuti i volan sa osvetljenim komandama proizvođača Fanatec.

Po propisima, redni šestocilindrični motor može da razvije snagu od 550 KS i obrtni moment od (650 Nm). Snaga se prenosi na zadnju osovinu preko sedmostepenog ZF automatskog menjača i samoblokirajućeg diferencijala. Visoko konfigurabilan, M4 GT4 ima 10-stepeni sistem kontrole vuče, tri H&R stope opruge i pet nivoa podesivu šipku protiv prevrtanja.

Kompatibilan sa svim GT4 trkačkim serijama širom sveta, novi trkački automobil će krenuti u proizvodnju u oktobru za timove koji mogu da plate neto cenu od 187.000 evra . Poređenja radi, M4 GT3 se prodaje za 415.000 evra. Oba M4 se nalaze između početnog nivoa M2 CS Racing i LMDh u BMV Motorsport liniji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close