Automobili

Ford Mustang Dark Horse: tamniji i moćniji

Zajedno sa lansiranjem novog Ford Mustanga dolazi i potpuno nova verzija: Dark Horse Edition. Dizajnirana za upotrebu na stazi, ova specijalna serija dodaje neke dodatne estetske dodire sportskog karaktera, dok je snaga V8 revidirana naviše.

Ova specijalna verzija će takođe biti osnova za Mustange koji će se u budućnosti takmičiti u GT3, GT4 i NASCAR takmičenjima. Obimni program.

Sa V8 od skoro 500 KS?
Ford Mustang Dark Horse dobija unapređenu verziju 5,0-litarskog Coiote V8 iz Mustanga GT ispod haube . Za sada, Ford nije dao precizne tehničke podatke, ali ova verzija bi trebalo da ima snagu blizu 500 KS. Mustang GT, čija snaga još nije saopštena, trebalo bi da doživi svoj V8 vrhunac na oko 450 KS.

detroit-auto-shovPratite sve vesti na sajmu automobila u Detroitu
Za menjač, kupci će imati izbor između Tremec šestostepenog manuelnog menjača, sa okruglim titanijumskim dugmetom menjača, ili desetostepenog automatskog menjača sa ručicama.

Naravno, verzija Dark Horse je standardno opremljena paketom Performance (koji uključuje, između ostalog, optimizovani sistem hlađenja, Torsen diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i Performance elektronsku ručnu kočnicu), specifičnom kalibracijom dela šasije, sa posebno veće stabilizatore i 19-inčne gume Pirelli P-Zero PZ4.

Uskoro u Evropi?
Ova posebna serija dobija specifične umetke, sa mnogo tamnijim opštim izgledom zahvaljujući mnogim crnim elementima. Ford precizira da je nova boja “Plavi žar” za sada rezervisana samo za ovu verziju Dark Horse. Posebno je u suprotnosti sa bojom kočionih čeljusti obojenih u „Notorious Blue“.

Takođe, unutrašnjost uključuje više crnih detalja, perforirana kožna sedišta sa plavim šavovima i sigurnosne pojaseve specifične za verziju. Komplet upotpunjuje B&O audio sistem sa 12 zvučnika.

Kao i Mustang EcoBoost i GT, Dark Horse će se takođe proizvoditi u Sjedinjenim Državama od leta 2023. Kao i kod „konvencionalnijih“ verzija, još uvek ne znamo da li će ova verzija preći Atlantik, pa čak i da li će uopšteno Mustang će sleteti u Evropu. Odgovor u roku od nekoliko nedelja, bez sumnje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close