Automobili

BMV i1 i i2 bi mogli da stignu do 2028

iKs1 i i7 su među najnovijim električnim automobilima koji su stigli u BMV -ovu ponudu . Bavarski proizvođač, međutim, planira mnogo više modela na baterije za naredne godine. Čini se da su najinteresantniji i1 i i2 , koji bi mogli da postanu vozila za početnike brenda. Međutim, njihovo lansiranje na tržište izgleda još daleko.

Za (najmanje) pet godina
Glasine o mogućim BMV električnim kompaktima dolaze direktno sa foruma Bimmer Post . Korisnik inguldin ovde ukazuje da je dizajn oba modela već odobrio menadžment Bavarske i da je njihova proizvodnja planirana za drugu polovinu decenije.

Konkretno, rad na i1 (poznatom interno pod kodnim imenom „NB0“) planiran je da počne u novembru 2027. godine, dok će i2 („NB8“) biti proizveden od jula 2028. godine . Očekuje se da će oba ostati na listi do 2035. Naravno, BMV nije zvanično potvrdio ove glasine, ali one izgledaju uverljivo iu skladu sa planovima brenda.

Nova struktura
I i1 i i2 mogu biti izvedeni iz platforme Neue Klasse koja će biti osnova za sledeću generaciju električnih BMV-a. Arhitektura je dizajnirana za smeštaj pogonskih agregata sa pogonom na zadnje točkove i pogonom na sve točkove i odgovara različitim tipovima karoserije, od SUV-a do sedana i kompaktnih modela.

S tim u vezi, i1 bi mogao da poprimi formu kompaktnog automobila, jer će iKs1 živeti (barem) još jednu generaciju, potonju koja će biti predstavljena u julu 2027. Za i2, s druge strane, to je još uvek Teško je zamisliti kako će to izgledati, jer bi to moglo biti evolucija aktuelne Serije 2 Active Tourer ili Serije 2 Coupe.

U svakom slučaju, pored ovih modela, BMV-ov asortiman za narednih nekoliko godina mogao bi da uključuje i iKs4 (Ks4 sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem će, međutim, biti povučen sa tržišta) i iKs7.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close