Automobili

Mercedes-AMG C 63 S E-Performance (2023): manje cilindara, ali više snage

Snažniji i elektrificiraniji nego ikad, evo novog Mercedes-AMG C 63 S E-Performance, modela koji, ne iznenađuje, postaje plug-in hibrid. Za tu priliku, C 63 napušta svoj legendarni V8 radi hibrida sa četiri cilindra i „tehnologije proistekle iz iskustva u Formuli 1“ , verovatno da bi malo manje zažalio zbog ukidanja V8.

Čak i ako mehanika verovatno manje sanja, videćemo, brojke su jednostavno neverovatne. Ali da li će automobil imati toliko emocija kao njegovi prethodnici? Ništa nije manje sigurno.

Delikatno sportski
Mercedes C-Klasa je, u suštini, estetski uspešan automobil, posebno nova generacija, koja posebno blista svojom elegancijom. Mercedes-AMG je zato sve ovo morao malo da „oslobodi“, ne prelazeći na razmetljivost, i jasno je da je, s obzirom na fotografije, prilično uspešan.

Mercedes-AMG C 63 S E-Performance je 8,4 cm duži i 7,6 cm širi od prethodne generacije. Poseduje novu lopaticu za haubu i aktivne ventilacione otvore na braniku za regulisanje protoka vazduha do motora. Sa pozadi, nalazimo tradicionalna četiri pravougaona izduvna otvora. Celu upotpunjuju felne od 19 inča kao standard, i 20 inča kao opcija.

Unutra, primećujemo da je to zaista Mercedes-AMG, sa posebno AMG Performance sedištima, novom kinematikom i novim funkcijama za instrumente i ekrane infotainment-a, dok se pojavljuju novi umetci od karbona ili alkantare. Uprkos svojim sportskim prezentacijama, Mercedes-AMG C 63 S E-Performance nije ništa manje luksuzan.

Ne manje od 8 režima vožnje
U Mercedes-AMG-u ne radimo stvari na pola, posebno što se tiče voznog dela, čak i ako ozbiljno počinje da radi. Zaista, automobil je opremljen sa 8 režima vožnje: električni, Comfort, Batteri Hold, Sport, Sport+, Race, Slipperi ground i Individual. Kao što mu ime kaže, prvi režim koristi električni motor isključivo do brzine od 125 km/h, dok se drugi fokusira na uštedu goriva naizmeničnom upotrebom dva motora.

Režim zadržavanja baterije održava napunjenost baterije i čuva je, dok režimi Sport, Sport+ i Race postavljaju veće zahteve za plug-in hibridni pogon. Postavka „Klizavo tlo” čini korišćenje automobila na klizavim površinama bezbednijim i, konačno, zahvaljujući opciji „Individualno”, vozač može da personalizuje konzistentnost upravljanja, zvuk izduvnih gasova ili čak čvrstinu vešanja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close