Automobili

Kupovina polovnih vozila od pojedinca: na šta treba paziti

Kupovina polovnih automobila predstavlja značajan trošak energije. Od ključne je važnosti da preuzmete garancije pre nego što ovo sprovedete i da budete sigurni da ste napravili dobar posao. Nudimo vam u ovoj datoteci pregled stvari koje treba uzeti u obzir da biste sa potpunim mirom razmotrili kupovinu polovnog vozila: svako je sposoban za to pod uslovom da je pažljiv!

Opsežna nedavna istraživanja su pokazala da je skoro jedan od tri automobila u oglašenom voznom parku bio uključen u nesreću barem jednom i da skoro dva od deset automobila zapravo nemaju naznačenu kilometražu. Ali budite sigurni, prilično je lako otkriti ove stvari ili se okružiti sajtom specijalizovanim za prodaju polovnih vozila.da te sredim i pratim. Samo imajte na umu, u trenutku kupovine polovnih vozila, da ne zanemarite ono što je mogao biti prvi život automobila: automobil držan izvan garaže u blizini mora i izložen koroziji, koristite isključivo gradski stanovnik u veliki zagušeni grad, koristiti kao vozilo za iznajmljivanje, službeno vozilo ili taksi/VTC, itd. Da ne spominjemo oprez, pošto svaki automobil ima svoje putovanje, ideja o tome u šta ulazite je dobra polazna tačka da vidite da li ispunjava vaša očekivanja!

Dakle, planirate da promenite automobil ili pomoćno vozilo i idete ka kupovini polovnog vozila. Došlo je vreme da počnete da tražite pravi model. Sledećih nekoliko saveta će vam biti od velike koristi i garantovaće vam dobar povraćaj ulaganja.

Kontrola oglasa
Oglas za automora da bude jasan i da vam jasno pruži većinu informacija koje tražite. Nedostatak transparentnosti ili očigledna žurba u pisanju ovoga može biti greška neuključenog prodavca, u kom slučaju, ne ustručavajte se da ih pozovete da dobijete osnovne informacije koje su potrebne ako vam opis bude zanimljiv. Da biste ozbiljno razmislili o oglasu, obavezno pronađite tačan model vozila (motor, godina), njegovo stanje, detalje o njegovom prethodnom vlasništvu (koliko vlasnika je vozilo imalo, trenutni vlasnik o celokupnoj istoriji održavanja?) , bilo kakve probleme ili njegovu opštu istoriju. Takođe saznajte nešto o životnom stilu prodavca: Da li je držao auto u garaži ili napolju? Da li redovno prelazi velike udaljenosti ili radije vozi auto na kratke dnevne gradske izlete? Na osnovu toga se nužno izračunava prodajna cena i stoga je neophodno biti svestan ovih elemenata.

Opšte stanje vozila
Lični pregled, čak i ako nemate veliko mehaničko znanje, je neophodan. Pazite na karoseriju i njene moguće nesavršenosti, tragove udaraca, korozije. Unutra, uradite svoj „tehnički pregled“ i prisvojite kontrole: da li rade? Da li ti odgovaraju? Možete li da kontrolišete menjač ako je ručni? Pogledajte svetla, stanje guma, brisače. Testirajte ugrađeni navigacioni sistem. Često začepljeni ili oštećeni jer u prvom redu u slučaju sudara treba proveriti i senzore za pomoć pri vožnji unazad ili pri parkiranju. Kočnice je teže proveriti ako niste poznavalac: vozački ispit stoga može dati željene odgovore na opšte ponašanje automobila, zvukove koje može da proizvede itd. Ovo je često vreme kada vam prodavac takođe može dati mnogo utisaka i konkretnih povratnih informacija.

Administrativna papirologija!
Da li ste zadovoljni onim što ste videli nakon pregleda svih ovih stvari? Sada je došlo vreme da pogledamo administrativniji aspekt. Neophodno je obezbediti da je sve kako bi se omogućila kupovina/prodaja: pre svega, potvrda o registraciji mora da sadrži ime vlasnika prodaje. Dokument o registraciji vozila mora biti dijagonalno precrtan olovkom sa natpisom “Vendue le…a…”. Uverite se da je dnevnik održavanja dobro popunjen. Papiri koji se odnose na ovo održavanje obuhvataju registraciju automobila. Svima je takođe poznato da da bi mogli da kupe polovno vozilo kao fizičko lice, vozilo o kome je reč mora da je prošlo skorašnji tehnički pregled. Jedine situacije koje izbegavaju takav korak su prodaja vozila mlađeg od četiri godine ili prodaja vozila profesionalcima. Kupac i prodavac će takođe morati da popune potvrdu o prenosu, koja mora imati datum i potpis.

Da zaključimo, ako ste u nedoumici, pokušajte da dobijete informacije da biste se uverili ili imajte na umu da je tržište ogromno i nastavite sa potragom. Ako je automobil zaista omiljen i ako imate ljubaznog mehaničara ili stručno znanje o ovoj temi, nemojte oklevati da ponudite prodavcu drugi pregled.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close