Automobili

Mercedes-AMG SL Speedster je u izradi!

Dosta promena dolazi sa strane Mercedes-Benza . Nemački proizvođač menja strategiju i najavljuje eliminaciju nekoliko modela u roku od nekoliko godina kako bi se fokusirao na premium i luksuzne modele.

Proizvođač sa druge strane Rajne je takođe najavio stvaranje nove serije još ekskluzivnije od Mercedes-Maibacha. Pod oznakom „ Mitos “, vozila sa ovim grbom će se proizvoditi u veoma ograničenoj seriji i namenjena samo nekolicini kupaca . Još ne znamo kada će biti predstavljen prvi “Mithos” model, ali je verovatno da će to biti SL Speedster .

Ne, nije glasina, a da bi vas razveselio, Mercedes je čak objavio i prvu fotografiju ovog ekskluzivnog modela na kojoj se vidi samo njegov profil sa zadnjom grbom. Brend takođe planira da lansira Mercedes-Maibach verziju SL-a i potpuno novi EKS SUV. Ova dva modela su već potvrđena.

„Ono što je oduvek bila srž našeg brenda sada je i srž naše strategije: luksuzni segment. Dalje usavršavamo fokus našeg poslovnog modela i portfelja proizvoda kako bismo maksimizirali potencijal Mercedes-Benza, čak i u teškim uslovima. U srcu ovoga je naš cilj da napravimo najpoželjnije automobile na svetu “, rekao je Ola Kelenius, predsednik Upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG.

Mercedes je rekao da se fokusira na tri kategorije proizvoda: vrhunski luksuz, osnovni luksuz i početni luksuz . Proizvođač ima za cilj da poveća svoj udeo u prodaji premium vozila za oko 60% do 2026. u poređenju sa 2019.

„Većina luksuznih kompanija gradi svoj portfolio oko jedne ili dve istinske ikone. Mercedes-Benz je srećan što ima nekoliko kultnih proizvoda i brendova na vrhu svog portfelja – kao što su S-Klasa, SL, G, kao i AMG i Maibach „Vidimo veliki potencijal da proširimo naš vrhunski luksuzni segment “, rekao je Ola Kallenius.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close