Automobili

Postoje novi tragovi o sledećem vodećem modelu Alfa Romea

Alfa Romeo električna revolucija uskoro počinje. Od 2024. godine asortiman će dočekati prvi potpuno električni model, da bi potom postao sve više sa nultom emisijom do 2027. godine, godine u kojoj će svi novi Alfa Romeo automobili biti EV.

Kulminacija strategije generalnog direktora Jean Philippe Imparata dogodiće se ove godine lansiranjem vodećeg modela koji će biti od suštinskog značaja za povećanje prodaje ne samo u Evropi, već pre svega na inostranim tržištima.

Vodeći brod koji izaziva Nemce
Iako je ostalo još dosta vremena, sam Imparato je otkrio dalje detalje o ovom vodećem brodu tokom predstavljanja Tonalea u Japanu. Sam izvršni direktor je rekao da kuća proučava luksuzni model za E segment , isti, da tako kažemo, BMV serije 5, Mercedes E-klase i Audi A6.

Imajte na umu ove modele jer bi, u stvari, oblik budućeg Alfa Romea mogao biti samo kao limuzina. Ovo su reči Imparata:

„Oblici tela i dizajn biće bolje definisani ove godine. Ali to neće nužno biti krosover ili SUV. Prelazak na električni pogon čini aerodinamiku veoma važnom i to čini izbor limuzine ili kreativne linije koja prevazilazi tradicionalne podele između segmenata razumnim”.

Do 1.000 KS u Kuadrifoglio
Pored KSL dimenzija da pokuša da bolje prodre na američko tržište („Alfa“ želi da proda 40% automobila van Evrope do 2030. godine, trenutno je na 18%), Alfa Romeo će se uvek fokusirati na performanse.

Learned je predvideo da će osnova novog električnog vodećeg modela Alfa Romea biti arhitektura od 800 volti koja će omogućiti ultra-brzo punjenje za oko 18 minuta . Snaga će se kretati između 350 i 800 KS, dok bi Kuadrifoglio verzije trebalo da idu do 1.000 KS .

U međuvremenu, međutim, čekamo prvi ikada EV koji bi mogao biti kompaktni krosover „srodnik“ Jeep Avenger-a .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close