Automobili

Prodajem vrlo rijedak Vector sa Lamborghini V12

Vector M12 američki je sportski automobil proizveden 1990-ih s vrlo zanimljivom značajkom: motor i šasija Lamborghini Diablo, kombinacija moguća zahvaljujući indonezijskoj tvrtki MegaTech, koja je u to vrijeme također posjedovala Casa di Sant’Agata Meat umak.

Jedan od rijetkih proizvedenih primjeraka danas je u prodaji u Sjedinjenim Državama. Pa saznajmo kako se izrađuje i zašto bi mogao biti zanimljiv za kupnju.

Skoro kao Diablo
Vector M12, kao što je spomenuto, super je automobil temeljen na šasiji Lamborghini Diablo, malo produžen za ovu priliku i “postavljen” s kultnim 5,7-litrenim Lamborghini quad-cam V12, u kombinaciji s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa.

Unatoč svojim talijanskim karakteristikama, M12 ima vlastiti vanjski stil, s prednjim krajem u obliku klina, peterokutnim vratima, velikim vjetrobranskim staklom, aluminijskim naplatcima s tri kraka i zakrivljenim spojlerom u boji karoserije.

Unikatan auto
M12 koji se prodaje u Sjedinjenim Državama na portalu Bring a Trailer, posebno je imao vrlo zanimljiv život, nakon što se pojavio na naslovnici časopisa Wheels i vozio ga je britanski automobilski novinar Jeremy Clarkson tijekom epizode Top Geara emitirane u sredina 90-ih.

Prema priopćenju, izvršeno je dosta mehaničkog održavanja i automobil je u dobrom općem stanju, što znači da je spreman za vožnju. Budući da je četvrti od samo 14 izgrađenih M12, ovo je svakako gotovo neponovljiva prilika za ljubitelje modela.

Ni početna ni očekivana prodajna cijena nisu priopćene iz tvrtke, ali automobil je već dosegao ponude do vrijednosti od 200.000 dolara (ili približno 184.000 eura po trenutnom tečaju).

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close