Automobili

Rangiranje najpouzdanijih marki automobila u Evropi

Koja je najvažnija karakteristika pri izboru automobila? Prema istraživanju koje je sproveo AltroConsumo među 52.000 francuskih, belgijskih, španskih, portugalskih i italijanskih vozača, u više od trećine slučajeva, pouzdanost je na prvom mestu .

Na osnovu ove ankete i unakrsnog referenciranja brojnih podataka koje su dali potrošači – posebno starosti automobila, broja pređenih kilometara i broja i/ili težine kvarova – bilo je moguće pripisati indeks pouzdanosti različitim markama automobila, podeljenim u kategorije modela, da bi odgovorili na dva pitanja koja su si mnogi možda postavili:

“Da li je moj auto pouzdan? I koja marka je najpouzdanija?” . Ova studija takođe pokazuje koliki je prosečan i godišnji budžet za održavanje svake marke automobila. Evo svih ekstrapoliranih odgovora iz ankete i tabela sa konačnim rezultatima.

Najpouzdaniji gradski automobili
Možda biste to očekivali, ali u segmentu gradskih automobila dominiraju orijentalni brendovi, a posebno japanski: na vrhu liste (sa pet zvezdica i značkom „brend od najviše poverenja”) nalazimo Tojotu , a zatim sledi na podijumu Micubiši i Honda . Slede Suzuki , Kia , Hjundai i Mazda , ova druga sa pet zvezdica, ali bez pomena „brend od najvećeg poverenja”.

Evropski lider na rang listi je Dačija (8. mesto), a odmah iza nje je nemački lider Folksvagen . Da biste pronašli italijanski automobil, morate se spustiti na rang listi, ali ne previše daleko. Lancia je ipak uspela da zadrži svojih pet zvezdica i sedi na 22. mestu, direktno iznad Mercedesa . Odmah ispod su Fijat (24.) i Alfa Romeo (25.), koji međutim ne dobijaju pet zvezdica i zaustavljaju se na četiri.

25 najpouzdanijih brendova – Citadines
Toiota
Mitsubishi
Honda
Suzuki
Kia
hiundai
Mazda
Dacia
volksvagen
Nissan
Škoda
sedište
BMV
Citroen
Peugeot
Oštrouman
Renault
Ford
Audi
MINI
Vaukhall
Lancia
Mercedes Benz
fiat
Alfa Romeo
Najpouzdaniji porodični automobili
„Porodični automobil“ je kategorija koja uključuje segment C i segment D, terenska vozila se ovde ne razmatraju i imaju svoj odeljak (ispod).

I ovde istok pobeđuje: jedine dve marke koje imaju pet zvezdica i značku „brend od najviše poverenja” su japanski Leksus i Tojota , dok Micubiši – treći na rang listi – ima „samo” pet zvezdica. Blisko ih prate Korejci Hiundai i Kia.

Na šestom mestu nalazi se Seat , prvi Evropljanin na listi, a zatim ponovo japanska Mazda i Honda. Prvi Italijan u ovom segmentu je Fiat, na 14. mestu, dok je poslednji u delu sa pet zvezdica Volvo , na 18. poziciji. Sledi Audi koji je prvi sa četiri zvezdice . Kategorija sa četiri zvezdice završava se sa Teslom (26.), ostavljajući Alfa Romeo (27.) i Lančiju (28.) da otvore deo sa tri zvezdice.

28 najpouzdanijih brendova – pogodno za porodicu
Lekus
Toiota
Mitsubishi
hiundai
Kia
sedište
Mazda
Honda
Škoda
Nissan
Dacia
DS Automobiles
Ford
fiat
Mercedes Benz
BMV
volksvagen
Volvo
Audi
Peugeot
Citroen
Jaguar
Renault
MINI
Vaukhall
Ti si ovde
Alfa Romeo
Lancia
Najpouzdaniji SUV
U delu SUV-a, stvari su drugačije u odnosu na dve prethodne tabele: sa pet zvezdica i više, dva japanska brenda su i dalje na vrhu rang-liste, odnosno Lekus i Subaru , ali je po prvi put Evropljanin na podijumu na trećem mestu Pozicija: Porsche .

Međutim, proizvođač sa sedištem u Štutgartu uklapa se u potpuno istočnjački kalup, a slede ga Tojota, Micubiši i Kija – ova poslednja zaokružuje ocenu od pet zvezdica.

Prvo mesto u standardnom delu sa pet zvezdica zauzima Seat, a slede ga Citroen , Suzuki, Škoda i Ssangiong. I ovde je Volvo, na 27. poziciji, delfin u segmentu sa pet zvezdica.

Prvi Italijan je Alfa Romeo, koji je sa 28. mesta ujedno i prvi sa četiri zvezdice, a slede DŽip , Jaguar i Land Rover . Fijatovo 32. mesto ga čini najboljim brendom u kategoriji sa tri zvezdice.

32 najpouzdanije marke – SUV
Lekus
Subaru
Porsche
Toiota
Mitsubishi
Kia
sedište
Citroen
Suzuki
Škoda
SsangIong
Mazda
Honda
hiundai
volksvagen
Renault
Vaukhall
Dacia
Mercedes Benz
Audi
Ford
MINI
DS Automobiles
BMV
Peugeot
Nissan
Volvo
Alfa Romeo
Jeep
Jaguar
Land Rover
fiat
Koliko košta održavanje godišnje?
Kao što je već pomenuto, među glavnim parametrima poređenja ankete su učestalost poseta radionici, kao i količina i težina pronađenih nedostataka. Najveća učestalost intervencija odnosi se na elektronski deo vozila, zatim na kočnice i, na poslednjoj stepenici podijuma, problemi sagorevanja motora.

Stoga je bilo logično i ekstrapolirati cifru o najjeftiniji brend u smislu održavanja u odobrenim garažama, kako bi se uzela u obzir ne samo pouzdanost već i prosečni trošak , ako ga ima, koji se svake godine naplaćuje za održavanje automobila. “oblika”. Na dnu ove stranice naći ćete kompletnu tabelu, a ispod mali pregled:

Naravno, luksuzni brendovi imaju najveću potrošnju iz godine u godinu, u proseku 400 funti ili više godišnje za Land Rover, Mercedes, Audi i Volvo.
Pada na 300 evra za brendove kao što su Lekus, Alfa Romeo, BMV, Jeep, Mazda, Mitsubishi i Volksvagen.
Najbolji rezultati sa najnižim troškovima održavanja su Lancia sa 200 evra , Suzuki sa 225 evra i Fiat sa 240 evra .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close