Automobili

Samovozeći taksiji San Franciska prave haos na gradskim ulicama

Nakon nekoliko meseci eksperimentisanja, robotakis koju je razvila kompanija Cruise otvorena je za javnost na kratke staze, u određenim delovima San Franciska, iu određeno vreme, od 22 do 6 sati.

Prošle nedelje su neka od ovih vozila doživela prilično neugodan kvar jer su se nekoliko njih iznenada zaustavilo usred saobraćaja dok su prevozili putnike.

Incident koji je ozbiljno poremetio saobraćaj na ulicama San Franciska, čak i ako za žaljenje nije bilo udesa sa drugim vozilom, a da je kompanija Kruz, podružnica DŽeneral motorsa , precizirala da nijedan putnik nije dirao.

Vozila su ponovo pokrenuta nakon intervencija na licu mesta tehničara iz kompanije Kruz, pre nego što je saobraćaj normalno nastavljen.

Cruise je takođe pojasnio da je greška ispravljena, ne otkrivajući više o prirodi problema na koji se naišao. „Tokom nedelje smo naišli na problem zbog kojeg su se neka od naših vozila pregrupisala“ , precizira se u saopštenju za javnost. „Iako je problem rešen bez uticaja na putnike, izvinjavamo se zbog prouzrokovanih neprijatnosti.

Nekoliko gradova je zainteresovano za autonomnu vožnju za prevoz putnika, ali San Francisko, čija periferija okuplja mnoge kompanije specijalizovane za ovu oblast, je prvi grad koji je zvanično odobrio upotrebu ovih vozila, čak i ako je ova primena za sada zabeležena u određenom delu grada iu određeno vreme.

Korisnici San Franciska prirodno brišu gips autonomne vožnje, na osnovu prikupljanja podataka o pređenim kilometrima i različitim situacijama u kojima se susreću, kako bi usavršili ovu tehnologiju tokom vremena.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close