Automobili

VEC | Vatra spaljuje sve, Ferari 499P na pol poziciji u Sebringu

Ferari je već u istoriji VEC-a na svom debiju sa sjajnim Poljakom koji je potpisao Kalabrac za volanom #50 Crvenih protiv Tojota, dok je Pjer Gvidi završio 4. na #51. Iza Kadilaka i Poršea, na čelu LMP2 za Junajted, u LMGTE AM leti Sarah Bovi za Iron Dames.
Francis Corghi
Od:
Francis Corghi

  1. mart 2023. u 00:51
    VEC | Vatra spaljuje sve, Ferari 499P na pol poziciji u Sebringu
    To je luda pol pozicija koju je Antonio Fuoco dao Ferariju u prvim kvalifikacijama sa kojima se suočio potpuno novi 499P u FIA Svetskom prvenstvu u izdržljivosti, čija sezona 2023. počinje u petak sa 1000 milja Sebringa.

Probe koje su održane uveče na Floridi takođe su dale emocije u ostalim kategorijama, gde je United Autosports prednjačio u klasi LMP2 i sjajna Sara Bovi koja je predvodila Iron Dames ispred svih u LMGTE AM.

HIPERCAR: Ferari emocije, Tojota šale
Uzbudljivo je svakako najpogodniji termin da opišemo ono što smo videli u poslednjih 15′ kvalifikacija, uz vatru koja je bukvalno… spalila sve koji žele da zauzmu senzacionalnu pol poziciju.

Najbolji video snimci

Činilo se da su Tojote favoriti i u stvari Brendon Hartli je već postigao odlično vreme sa GR010 Hibrid #8, praćen #7 Kamuija Kobajašija , ali Kalabrijac iz AF Corse je bio fenomenalan za volanom 499P #50, posebno u centralnom sektoru.leteći ispred svih u 1’45“067.

Priča o LMH prototipu konja koji skače nije mogla bolje da počne, sa žaljenjem što je broj 51 Alesandra Pjera Guidija bio na četvrtoj poziciji , protagonista greške koja ga je verovatno koštala nekoliko dragocenih desetina da teži bar trećem mesto.

Trka će svakako biti nešto drugo, ali u međuvremenu osmesi i zagrljaji ljudi u crvenom nasuprot veoma dugih lica onih u boksu Tojote dovoljno govore o ishodu ovog prvog duela u kategoriji premijera.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close