Automobili

Alpine je zainteresovan za vodonik za svoje buduće modele

Alpine je jedan od prvih proizvođača koji je najavio da će postati 100% proizvođač električnih automobila. Francuski proizvođač planira uskoro da lansira tri nova modela, koji će svi pokretati električni motori i baterije.

Proizvođač Dieppe nije u potpunosti zakopao motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Loran Rosi, izvršni direktor Alpine, dao je intervju za Autokar u kojem objašnjava da on i njegovi timovi traže alternative „koje nisu nekompatibilne sa elektrifikacijom“ , a među njima su i motori na vodonik.

„Ideja je da se pronađu alternative koje nisu nužno nekompatibilne sa elektrifikacijom, jer je elektrifikacija – hteli mi to ili ne – budućnost automobila za najmanje 60-70% voznog parka.“ , rekao je Loran Rosi za Autokar. I da nastavimo: „U našem slučaju, mislimo da bi vodonik kao gorivo mogao da bude jedno. Vodonik ima ekološku zaslugu da je veoma kompatibilan sa elektrifikacijom, jer je putanja paralelna sa vodonikom kao gorivom vodonik kao gorivna ćelija, koja proizvodi električnu energiju. „.

Čini se da je Loran Rosi odlučan da nastavi ovim putem. On je dodao da bi Alpine uskoro mogao da lansira trkački automobil sa ovom tehnologijom, što bi zauzvrat moglo dovesti do proizvodnje ili drumskih modela .

„Verujemo da je moguće realizovati koncept, sa vodonikom kao gorivom, koji bi se onda mogao prevesti u automobile super performansi, a zašto ne i Alpine drumske automobile .

Šef ne krije nameru da u budućnosti plasira na tržište modele sa hibridnim V6 pogonom na vodonik. „Znamo da Le Man promoviše vodonične gorivne ćelije, što je korak napred, ali želimo da idemo još dalje i koristimo vodonik kao gorivo, kako bismo mogli da koristimo V6 – hibridizovani V6 – koji se pokreće vodonikom “, rekao je on.

Motori na vodonik su motori sa unutrašnjim sagorevanjem. Umesto dizela ili benzina, u motor se ubrizgava gas (vodonik). Ovo uključuje nekoliko modifikacija uključujući rezervoar i sistem za snabdevanje gasom. Ovu tehnologiju već koriste kamioni i građevinske mašine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close