Automobili

Kineska grupa DŽili ulazi u prestonicu Aston Martina

Kineska kompanija Geeli nastavlja svoj pohod napred u Evropi. Zaista, Aston Martin je, nakon prikupljanja sredstava, upravo formalizovao ulazak u svoj kapital Geeli-ja do 7,6%. Cene još uvek nisu poznate u vreme pisanja ovog teksta.

Geeli se pridružuje javnom investicionom fondu Saudijske Arabije koji poseduje 16,7% britanske firme, kao i konzorcijumu Lorensa Strola i njegovih 18,3%. Takođe zapamtite da od 2013. Mercedes takođe poseduje udeo u Aston Martinu do 9,7% danas.

Geeli na svim frontovima
Ako ste ikada čuli za Geeli, to je normalno, čak i ako kompanija nije fizički prisutna na našem tlu sa automobilima sa otisnutim imenom kompanije. Proizvođač takođe poseduje brendove Lotus i Proton i vlasnik je 8,2% akcija Volva. Geeli je 23. februara 2018. kupio 9,69% akcija Daimler AG grupe za ukupno 7,2 milijarde i postao najveći akcionar nemačke grupe.

U avgustu 2021. godine, Geeli i Renault objavili su sporazum o partnerstvu za prodaju hibridnih vozila na kineskoj teritoriji pod brendom Renault, koji proizvodi Geeli, ali prodaje francuska kompanija. Geeli bi takođe bio u redu u ovom trenutku da se popne na deonice budućeg termo ogranka Renoa.

Električna promena koju treba očekivati za Aston Martin?
Da se ​​vratimo na ovaj porast kapitala u okviru Aston Martina, dolazak Geeli-ja verovatno signalizira prelazak na električni pogon za nekoliko godina.

Engleski proizvođač priprema dolazak 100% električnih modela, a Geeli-jeva stručnost u ovoj oblasti mogla bi da omogući proizvođaču da brže krene napred. Možemo zamisliti budući električni SUV Aston Martin zasnovan na istim tehničkim osnovama kao i novi Lotus Eletre .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close