Automobili

Test Renault Austral (2022): dovoljno da ljudi zaborave Kadjar?

Hoće li Kadjar ostati u istoriji dijamantske firme? Nisam siguran. Potonji je imao jednu generaciju i imao je nesreću da na putu, godinu dana nakon puštanja u prodaju, naleti na Peugeot 3008 . Ostalo, znamo to, 3008 je preuzeo sve na svom putu, ostavljajući samo mrvice svojim konkurentima.

Ali plima bi uskoro mogla da se preokrene. Pežo 3008 se bliži kraju svog života i nova generacija bi trebalo da bude predstavljena sledeće godine. Dovoljno da ostavimo malo slobode novom Renaultovom SUV-u, Australiji, koji zauzima mesto Kadjara u C segmentu SUV-ova.

Ostaje da se vidi da li će Renaultov tehnički izbor privući kupce: bez plug-in hibrida na lansiranju, već nekoliko potpuno hibridnih motora i mikro-hibridnih benzinskih jedinica. Ako ne treba isključiti PHEV verziju, Renault će, s druge strane, zanemariti dizel.

Oslonite se na sigurne vrednosti
Estetski, Renault Austral igra na kartu zrelosti u nedostatku originalnosti. Dizajn je asertivan, prilično klasične linije i dimenzije su u srcu segmenta C. Sa dužinom od 4,51 metar, Austral je 2 cm duži u odnosu na Kadjar.

NJegove dimenzije su veoma bliske Peugeotu 3008 (4,48 metara), Citroen C5 Aircross (4,50 metara) i drugim Volksvagen Tiguan (4,51 metara). Naša testna verzija je opremljena Esprit Alpine paketom, paketom dostupnim na dve najviše završne obrade, naime Techno i Iconic.

Felge od 20 inča, crni umetci, crne krovne šipke, itd… malo bljutavo, posebno pored Peugeota ​​3008, Hiundai Tucson i drugih Kia Sportage .

Bolje i unutra
Unutar Renault Kadjar-a nije bilo mnogo toga. Infotainment sistem iz drugog doba, više od prosečne završnice za segment… Austral stoga počinje sa skoro prazne stranice, crpeći inspiraciju iz veoma uspešnog Renault Megane E-Tech .

Raspored je prilično isti, sa obrnutim rasporedom ekrana u obliku slova L. Ekran ispod očiju vozača je 12,3 inča, drugi 12 inča (9 inča na početnim finišima) i celina je generalno kvalitetna, posebno sa multimedijalnim sistemom i Gugl mapama kao navigacijom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close