Automobili

Bugatti Bolide: Nove fotografije imaju za cilj da podvuku autentičnost zveri

Pogledajte izbliza „Najekstremniji hiper sportski automobil modernog doba“
Kada je Bugatti krajem oktobra bacio bombu Bolide, nije bilo malo onih koji su dovodili u pitanje autentičnost projekta. Naravno, ime Bugatti više od jednog veka predstavlja konstrukciju najekstremnijih sportskih automobila, ali sigurno bi se moglo spekulisati o tome da li je ovo čudo zapravo više od pregršt računarskih prikaza.

Sumnjivi su posebno fantastični brojevi poput Vmak-a od preko 500 km / h. Ukratko: automobil zaista postoji. Sjajni Ioutube-ov Shmee150 je smio da ga pobliže pogleda. Uključujući i prvi test sedišta na jako nagnutom vozačkom sedištu i hladan start monstruoznog 16-cilindraša, koji je sa nama već skoro 20 godina.

Za vreme bolida , čudovište sada isporučuje 1.850 ks i 1.850 Nm obrtnog momenta zahvaljujući novom turbopunjaču i podešavanju za trkačko gorivo od 110 oktana.

Hiron platforma je oslobođen svega što bi mogao da se izostavi za bolid i poboljšanog sa svim mogućim laganih materijala. Rezultat: impresivna masa od 1.240 kilograma. Skoro 750 kilograma manje od početnog proizvoda.

Navodi se da njegovo krajnje telo generiše potisnu silu po narudžbi automobila Formule 1. U kombinaciji sa suludim odnosom snage i težine, ovo rezultira vremenima krugova koja je teško shvatiti. Prema Bugattiju, automobil bi mogao da kruži stazom Le Mans za 3:07 minuta. Na Nordschleife-u bi trebalo biti moguće vreme od 5:23 minuta.

To bi bilo na zapanjujućoj udaljenosti od neverovatnog rekorda Porschea 919 Hibrid Evo , koji je trajao 5:19 minuta.

Ipak postoji jedna prilično velika uloga. Iako Bugatti u svom saopštenju za štampu izričito navodi da je bolide stvaran, u stvarnosti još uvek nije stavio gumu na trkalište. Navedena vremena su samo simulirane vrednosti.

Ako se podaci o snazi, težini i potisnoj snazi mogu postići i van računara, automobil definitivno ima potencijal da juri rekorde.

Veće je pitanje da li će neko izvan prostorija kompanije ikada moći da poseduje automobil. Trenutno postoji tačno jedan automobil. Bugatti još nije komentarisao da li će ostati sa jednim predmetom ili bi bolide trebalo da izađe na tržište neserijski.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close