Automobili

BMV 3.0 CSL – Šta ako je izgledalo ovako?

Ko bi rekao da domet M4 može biti tako komplikovan? Imate osnovne i takmičarske modele, manuelne i automatske menjače, pogon na zadnje točkove i pogon na sve točkove, kao i CSL kabriolet i kupe.

Ovaj drugi je privremeno na samom vrhu piramide, do kraja godine, kada BMV izbaci 3.0 CSL u znak poštovanja prema originalnom Lightveight Sport Coupeu E9 generacije.

Dok je njegov predak – od kojih je napravljeno samo 167 jedinica – bio posebna homologacija, moderni omaž služi drugoj svrsi. Predstavlja kulminaciju proslave BMV M-a 2022. godine, kada odeljenje performansi slavi 50. godišnjicu. Sa mnogo manje kontroverznom rešetkom za bubrege od bilo kog drugog M4 u prodaji danas, 3.0 CSL je prikazan na osnovu prvih špijunskih snimaka koje smo videli krajem prošlog meseca.

Testno vozilo je očigledno imalo okrugle usisnike vazduha tipične za M3 CSL (iako je E46 imao samo jedan) i proširene lukove točkova, kao i mišićaviji poklopac motora. Zadnji deo automobila bio je podjednako zanimljiv, sa spojlerom na krovu koji je nadvisivao antenu u obliku peraja ajkule. Prototip koji je najavio BMV i ovekovečili su naši špijuni takođe je imao impozantniji spojler na prtljažniku kako bi se povećala sila pritiska. Prerađena zadnja svetla virila su kroz šarenu livreju dizajniranu da proslave pola veka g.

3.0 CSL će biti daleko najekskluzivniji od svih CSL-ova. Zaista, očekuje se da će postati najskuplji novi BMV ikada. Proizvodnja bi bila ograničena na 50 automobila i svaki od njih koštaće astronomsku sumu od 750.000 evra. Biće to automobil sa pogonom samo na zadnje točkove, čiji će redni šestocilindraš razvijati oko 560 konjskih snaga, koje se na put prenose preko šestostepenog manuelnog menjača.

Biće predstavljen krajem godine, verovatno nakon M2 G87 i KSM plug-in hibridnog SUV -a spremnog za proizvodnju .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close