Automobili

Ovo je najcrnji Porsche 911 na svetu, i veoma je čudan

Iz godine u godinu, najpopularnije boje automobila na svetu, na osnovu obima prodaje, su bela, crna i siva. Ali ako želite najtamniju crnu boju na svetu, morate pogledati Japan, posebno Koio Orient Japan i njegovu Musou Black boju.

Musou Black boja se smatra jednom od najcrnjih akrilnih boja na bazi vode na svetu. U videu iznad, Porsche 911 je ofarban ovom čuvenom Musou crnom bojom, od strane Pit One uz pomoć Koio Orient-a.

Galerija: BMV Ks6 crni Vantablack (2019)
BMV Ks6 u Vantablaku
26 Slike
Musou Black boja reflektuje 0,6% svetlosti (i apsorbuje ostatak), što objašnjava njenu ekstremno crnu boju. Tako ona oduzima automobilu njegove detalje i nabore, gotovo pretvarajući kupe u dvodimenzionalnu figuru ili senku. Iskreno, to je uznemirujuće i deluje nestvarno. A vožnja ovim autom noću verovatno nije baš dobra ideja…

Ovo nije prvi put da vidimo automobil ofarban Musou crnom bojom. U decembru 2020., Mitsubishi Lancer je dobio istu farbu i već je bilo veoma čudno gledati. Međutim, imajte na umu da je boju Musou Black razvio i plasirao na tržište Koio Orient u septembru 2020.

Međutim, pre Koio Orient-a, BMV je bio prvi koji je predstavio najtamniju crnu boju pod nazivom Vantablack . Vantablack boja apsorbuje 99,96% vidljive svetlosti, što je čini najcrnjom crnom bojom na raspolaganju . Ova boja ima praktičnu primenu u vazduhoplovnoj i odbrambenoj industriji, što je čini nedostupnom javnosti.

Vantablack je prikazan na BMV-u Ks6 na Salonu automobila u Frankfurtu , ali ideja je zapravo osmišljena sa proizvođačem Vantablack-a Surrei Nano Sistems i kreativnom agencijom Levitation 29 da se prikriju detalji karoserije Ks6 2020. godine uoči njegovog debija u Frankfurtu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close