Automobili

Deset najzanimljivijih kineskih SUV-ova prodatih u Evropi

Doba elektrifikacije donelo je radikalne promene u svetu automobila, uključujući i poreklo automobila koji se prodaju u Evropi. Trenutno je kupovina kineskog SUV-a sve samo ne trošenje ili kupovina visokog rizika.

Deset kineskih SUV- ova koje vam predstavljamo zanimljivi su jer ispunjavaju standarde kvaliteta koje zahtevaju evropski kupci. Istina je da neki nisu savršeni zbog nekih nedostataka, posebno kod multimedijalnih sistema, ali ih ipak možemo definisati kao razumnu kupovinu, posebno po odnosu cena/opremljenost.

1.Avais U5
Počnimo sa Airvais U5 , električnim modelom sa 204 KS i pogonom na prednje točkove koji meri 4,68 metara u dužinu i izgleda kao srednji/kompaktni SUV. Automobil ima VLTP domet od 400 km , zahvaljujući bateriji od 63 kVh.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h je prilično dobro, 7,8 sekundi, dok je maksimalna brzina samoograničena na 160 km/h. Naravno, može se dopuniti jednosmernom strujom, koja troši bateriju od 20 do 80% za samo 35 minuta. U Italiji, cenovnik Airvais U5 počinje od 43.500 evra .

2.Avais U6
Sportski “brat” U5 zove se Aivais U6 i ima domet od 400 km sa jednim punjenjem. Oba dele bateriju od 63 kVh, iako je njen motor nešto snažniji, sa 218 električnih KS . Vreme 0-100 je nešto brže, 7,0 sekundi.

Dužina od 4,80 metara čini ga očigledno većim od U5, pre svega zahvaljujući izduženijem i izvajanijem zadnjem delu, zahvaljujući kome model deklariše koeficijent otpora (Ck) od 0,248. Italijanska cena još nije ozvaničena, ali bi trebalo da bude veća od cene U5 za nekoliko hiljada evra.

  1. BID Tang
    Nastavljamo sa još jednim električnim terencem , ali u ovom slučaju sa sedam sedišta i dužinom od 4,87 metara. Autonomija BID Tanga je ista kao i dva Airvaisa, 400 km, dok je isporučena snaga znatno veća, 517 KS , rezultat rada dva motora. BID Tang stoga ima pogon na sva četiri točka.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close