Automobili

Drako Dragon, američki as koji izaziva Teslu i Rimca

Američki Drako Motors je 2019. predstavio GTE definirajući ga kao “najmoćniji GT ikada”. Sada Amerikanci pokušavaju da zadive Dragon-om, superautomobilom na baterije koji želi da postane “reper za sva električna vozila”. 

Ambiciozne tvrdnje koje su trenutno potkrijepljene samo papirnim podacima. Sportski bez ekscesa Fotografije Dragon teasera prikazuju vijugave oblike, ali ne pretjerano futuristički. Prednjim dijelom dominiraju velika “usta” i tanki LED farovi, dok je čitava karoserija uzdužno ukrštena jednom sivom trakom. 

Zadnji deo je još uvek obavijen senkama, ali otkriva horizontalna LED prednja svetla, spojler i sjajni crni difuzor. Kabina je potpuno redizajnirana u odnosu na GTE. Dragon u velikoj mjeri koristi luksuzne presvlake i opremljen je novim infotainment sistemom s operativnim sistemom koji je razvio Drako i koji se sastoji od niza ekrana. Još ekstremnije performanse će biti Zmajeva jača strana. Kompanija nije objavila zvanične podatke, ali je istakla da će novi model biti snažniji i brži od GTE-a. 

To znači da će pogonski sklop koji se sastoji od četiri elektromotora imati više od 1.217 KS i 8.880 Nm obrtnog momenta i moći će da sprinta od 0 do 100 km/h za manje od 3 sekunde. 

 Novi su i sistem hlađenja i elektronski kontrolisano ogibljenje za savršeno podešavanje kako na putu tako i na stazi. U ovom trenutku se pitamo da li će Zmaj zaista moći da potkopa Tesla Model S Plaid i Rimac Nevera, dva električna čudovišta koja su sposobna da se bukvalno zalepe za sedište tokom ubrzanja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close