Automobili

Ferari jednosed primećen na autoputu

Pre nekoliko godina (2019. godine), video Formule 1 na javnom putu u Češkoj je obišao svet. Policija je potom istražila vozača jednoseda kako bi ga pronašla. Evo nas u 2022. i evo novog videa koji se pojavljuje na internetu.

Vidimo kako automobil Formule 1 vozi autoputem. Očigledno nije bila sama i pratili su je neki prestižni superautomobili i hiperautomobili uključujući Bugatti Chiron . Vozač uvek nosi kacigu da bi se zaštitio i pre svega da ne bi otkrio svoj identitet . Policija će ponovo morati da izvrši istragu da bi ga uhapsila, jer jednosed nije homologovan i zato se mora voziti samo na stazi. Dozvola bi mu mogla biti suspendovana, rizikuje i kaznu od nekoliko hiljada evra.

Sajt iDNEZ precizira da je “policija pronašla osumnjičenog, ali je vozač negirao optužbe” . Osumnjičeni je rizikovao novčanu kaznu od 10.000 evra i zabranu upravljanja vozilom na godinu dana, ali je izbegao sankcije „zahvaljujući kacigi koju je nosio za volanom, zbog čega nije bilo moguće identifikovati ga sa video snimaka” .

Ovaj jednosed veoma liči na Ferrari F2004 koji je Skuderija Ferari prijavila tokom sezone 2004. Vozio ga je Mihael Šumaher i nosi broj 7 u odnosu na sedam titula svetskog šampiona u Formuli 1 koje je osvojio Šumi. To je zapravo Dallara GP2/08.

Čini se da se vozač podsmeva policiji, jer sve dok ne bude uhapšen ili identifikovan na vrlo precizan način, može da nastavi da koristi svoj trkački automobil potpuno nekažnjeno. On barem ima zaslugu da uživa u ovim trenucima zadovoljstva skrupulozno poštujući ograničenja brzine. Ni u jednom trenutku nije viđen kako eksploatiše punu konjicu svog automobila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close