Automobili

BMV M – Budući električni BMV M3 biće “revolucionaran”

BMV-ova M divizija završava proizvodnju vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i priprema se za elektrifikaciju svojih modela performansi . Frank van Meel vodi ovu operaciju i daje neke nagoveštaje o elektrificiranoj budućnosti u intervjuu za Autocar .

„Voleo bih da vidim elektrifikovane M u budućnosti – hibridne i čisto električne, ali ako ih predstavimo, biće toliko revolucionarni da ćete reći: To je suludo, nisam očekivao da će to doći “, rekao je on. izjavljuje on.

Galerija: BMV M3 & M4 Edition 50 Jahre BMV M
BMV M3 Edition 2023 50 godina BMV M eksterijera
26 Slike
Znamo da će elektrificirani BMV -ovi uskoro biti rođeni iz divizije M. Sledeći KSM koristi 4,4-litarski V8 sa dvostrukim turbo punjačem uz pomoć hibrida, a čini se da M5 sledeće generacije koristi plug-in hibridnu verziju tog pogonskog sklopa.

Sledeća serija 3 stiže 2025. godine kao potpuno električno vozilo zasnovano na BMV-ovoj Neue Klasse platformi. Van Meel ostaje nejasan u pogledu mogućnosti novog M3. „Možda će biti električni, ali ako jeste, uvek će biti M3. Bez obzira na pogonski sklop, uvek treba da budete u mogućnosti da vozite naše automobile i da znate da su to M sportski automobili “, rekao je on.

Van Mil kaže da bi smanjenje težine bilo glavni deo stvaranja električnog M3. „Ali električni automobili imaju neke prednosti. Možete ukloniti deo zvučne izolacije, na primer, a činjenica da je težina baterije tako mala interesantna je za inženjere “, rekao je on.

Električna serija 3 nosila bi internu oznaku NK1 . BMV razvija elektromotore u svojoj kući i planira da ponudi samo jedan za zadnje točkove ili dva za obe osovine. Sistem je mogao brzo da se napuni do 350 kilovata (oko 475 KS) i obezbedi ukupan domet od preko 700 kilometara. Platforma bi koristila mešavinu aluminijuma i ugljeničnih vlakana da bi smanjila težinu.

Platforma Neue Klasse će takođe biti osnova za električni krosover. BMV procenjuje da bi do 2030. godine polovina njegove prodaje mogla da dođe od vozila koja koriste ove platforme.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close