Automobili

Ford Bronco stiže u Evropu krajem 2023. godine

Jeep Vrangler će uskoro imati konkurenciju u Evropi. Brend će zvanično uvesti Ford Bronco na Stari kontinent krajem 2023. godine, tri godine nakon lansiranja u Sjedinjenim Državama , gde je legendarni terenski automobil postigao veliki uspeh u povratku.

Ali, postoje velika „ali”, pošto će se, prema saopštenju za javnost, Bronco nuditi samo u verziji sa četvoro vrata, sleteće samo na „određena tržišta sa levim volanom” iu ograničenim serijama. U ovom trenutku, dakle, još ne znamo da li će off-roader biti dostupan i u Francuskoj.

Takođe, prema saopštenju za javnost koje je objavio Ford Europe, oprema “evropskog” Bronka biće identična onoj u američkoj verziji. Terenac će zadržati sav svoj off-road duh sa širokim lukovima točkova, izbočenim štitnicima, rezervnim točkom pozadi i brojnim tehnološkim i mehaničkim rešenjima posvećenim terenskom vožnji.

Ford Bronco će zadržati svoj pogon na sve točkove, sedam režima vožnje sistema upravljanja GOAT (Goes Over Ani Tipe of Terrain) i HOSS (High-Performance Off-Road Stabiliti Suspension) vešanje.

Oprema takođe uključuje Trail Control (neka vrsta „tempomata“ aktivnog do 31 km/h), Trail Turn Assist (koji smanjuje radijus skretanja za 40%) i Trail One Pedal Drive (koji omogućava ubrzanje i kočenje pri maloj brzini koristeći samo pedalu gasa).

Kao i Jeep Vrangler , Bronco će takođe imati uklonjiv krov i vrata, kako bi još više putovao u kontaktu sa prirodom ili – ako uslovi to zahtevaju – da bi smanjio svoju težinu.

Avantura da, ali bez zaboravljanja na tehnološki aspekt: u putničkom prostoru se nalaze 8-inčni delimično digitalni instrumenti i Sinc 4 infotainment sistem sa 12-inčnim ekranom osetljivim na dodir. U zavisnosti od završne obrade, oprema se takođe može dopuniti kamerama od 360° ili B&O Premium Sound Sistem.

U saopštenju za štampu se ne pominju motori i cene. Preko Atlantika, Ford Bronco se prodaje u šest verzija (Base, Big Bend, Black Diamond, Outer Banks, Badlands i Vildtrak) sa 2,3-litarskim četvorocilindričnim turbo benzinskim motorima od 304 ks i 2,7-litarskim šestocilindričnim bi – 335 hp turbo. Ova dva motora mogu se upariti sa 7-stepenim manuelnim menjačem ili 10-stepenim automatskim menjačem.

Verzija Raptor od 400 ks je takođe dostupna već nekoliko meseci, ali s obzirom na potrošnju goriva, CO2, i svojim dimenzijama (širi je za 25 cm od “normalnog” Bronka), ovaj ne bi trebalo da pređe Atlantik.

Cene u Sjedinjenim Državama počinju od 30.800 dolara (oko 28.000 evra), ali bi uz carine i uvozne troškove cena mogla da se popne na oko 60.000 evra, nešto manje od 77.000 evra koliko se traži za Jeep Vrangler koji je, međutim, sada tek nudi se kao plug-in hibridna verzija.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close