Automobili

Hiundai Ionik 6 N već pravi šou!

Samo nekoliko dana nakon predstavljanja Ionik 6 , Hiundai na društvenim mrežama objavljuje prvi zvanični tizer N verzije, “ekstremnije” verzije. Trebalo bi da debituje sledeće godine, zajedno sa zlobnim Ionik 5 N, već viđenim na nekim špijunskim fotografijama pre samo nekoliko meseci. S druge strane, još ništa nije sigurno u pogledu snage elektromotora, jednog po osovini.

Ogromna peraja
Prema tizeru objavljenom na zvaničnoj Hiundai Instagram stranici , ono što možemo videti, pre svega, je prisustvo velikog spojlera na zadnjem delu automobila, skoro dostojnog Porschea 911 GT3!

Gusenice automobila bi se takođe mogle proširiti kako bi bolje podnele nagli obrtni moment u odnosu na klasične verzije. Ionik 6 N, kao i njegova sestra Ionik 5 , treba da bude opremljen – pored veće baterije i pogona na sva četiri točka – sa elektromotorom nove generacije, snažnijim i sa trenutnim obrtnim momentom.

Testovi prstenova
Kao i sa Ionik 5 N , moguće je misliti da ćemo u narednim nedeljama videti neke prototipove Ionik 6 N uključene u duge testove na stazi Nirburgring, omiljenoj stazi za testiranje inženjera korejskog proizvođača.

Još uvek nije poznato da li će u konačnoj verziji biti napravljene suštinske estetske promene, možda sa još aerodinamičnijim bočnim profilom i prilično trezvenim enterijerom. Sigurno neće proći mnogo vremena pre nego što vidimo prve primere na putu, kao što je bio slučaj sa moćnom GT verzijom njene sestre Kia EV6 koja nam daje predstavu o tome šta bi tehnički podaci dva električna Hiundaija mogli biti.najmoćniji svih vremena.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close