Automobili

Honda je počela da prodaje polovne automobile u Rusiji

Ruska kancelarija Honde najavila je pokretanje programa Honda Approved, u okviru kojeg će zvanični dileri japanskog brenda prodavati polovne automobile. Kupcima se obećavaju tehnički ispravni i pravno čisti polovni automobili koji su testirani u skladu sa standardima proizvođača.

Program uključuje modele ne starije od devet godina sa kilometražom do 200 hiljada kilometara. Prodavac je dužan da potvrdi da je automobil prošao carinjenje i da je odobren za upotrebu na teritoriji Ruske Federacije, da nije založen i da nije na listi krađe, da nije pretrpeo strukturne promene, da nema kršenja geometrije karoserije i druge ozbiljne unutrašnje i spoljašnje nedostatke, ne zahteva popravku motora i menjača. Odgovarajući odeljak se već pojavio na zvaničnom ruskom sajtu Honde, ali u vreme objavljivanja ove beleške, od svih modela koji su ikada prodati kod nas, tamo su predstavljeni samo CR-V krosoveri.

Podsetimo, prošlog decembra Honda je najavila da će tokom 2022. godine prestati da isporučuje nove automobile ruskim dilerima u okviru restrukturiranja poslovanja, ali će nastaviti da se bavi postprodajnim servisom, kao i trgovinom motociklima i motornom opremom. Do danas, automobilsku liniju brenda u Ruskoj Federaciji predstavljaju samo terenska vozila CR-V (od 3.037.900 rubalja) i Pilot (od 3.849.900 rubalja). Prema Komitetu proizvođača automobila Asocijacije evropskih preduzeća , Rusi su od januara do oktobra 2021. kupili 1.107 novih Honda – 15% manje nego u istom periodu 2020.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close